İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Kervan 1915″, Ekim’de Türkiye’de vizyona girecek

Senaryo yazarı ve yönetmen İsmail Güneş’in “Kervan 1915” filmi, 7 Ekim’de vizyona girecek. Film,Ermeni Soykırımı döneminde  200 Ermeni’nin,  Giresun’dan Halep’e kadarki  zorlu yolculuğunu anlatıyor.  “Kervan 1915″in baş rollerinde Murat Han, Ayşe Akın, İbrahim Kendirci, İpek Tuzcuoğlu, Fatih Ayhan, Ali Kemal Yılmaz ve Meriç Başaran var. Müzikleri Suren Asatryan tarafından yazılan filmin yapımcılığını Aynur Güneş üstlendi. 1915’i anlatan Türkiye’deki ilk film olan “Kervan 1915″te, Ermeni Soykırımı’ndan “Tehcir” oalrak bahsediliyor.

Filmin konusu şudur:
I. Dünya Savaşı sırasında Anadolu’ya giren Ruslara Ermenilerin destek verme ihtimali bahanesiyle Osmanlı hükümeti, 1915’de Ermenleri tehcir etmeye karar veriyor.
Karadeniz kıyısında bulunan Giresun’da yaşayan Ermenilerin bir kısmının Halep’e tehcirini  Katırcı Salim üstlenir. Yaya gerçekleşecek olan bu zorunlu göç  sarp dağlar, zorlu geçitler, derin vadiler boyunca daha da zorlaşıyor, üstelik çeteler ve asker kaçakları kafileyi tehdit ediyor.
Filmde tehcir edilen Ermeni kadınlardan biri olan Hayganuş’un, gizlice kafileye getirdiği hamile kız kardeşi ile kayınvalidesininin, ayrıca Hayganuş’un kızı Suzan ile Katırcı Salim’in en güvendiği adamı Ahmet’in âşk hikayesine yer veriliyor.
Kaynak:   Ermenihaber.am

Yorumlar kapatıldı.