İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Serj Sarkisyan New York’ta yabancı yatırımcıları cezbetmeye çalışacak

Amerika’nın Sesi’nin (VoA) verdiği habere göre Ermenistan Kalkınma Fonu (ADF) Direktörü Karen Mkrtiçyan, 10-11 Ekim’de New York’ta Ermenistan ekonomisine yabancı yatırımcıların cezbedilmesine yönelik Yatırım Forumu gerçekleştirileceğini söyledi.

Video:
New York finans dünyasının kalbi Wall Street’te gerçekleşecek forumda Ermenistan cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan yanısıra Dünya Bankası ve Asya Kalkınma Bankası üst düzey yetkilileri ve firma temsicileri konuşmalar yapacaklar.
Mkrtiçyan açıklamasında ″Bu son 15 yılda gerçekleştirilen ilk benzeri etkinlik olacak ve henüz yatırmcı listemiz yok″ dedi.
Forum Ermenistan Hükümeti ve Asya Kalkınma Bankası tarafından organiz edilmekte. Etkinlikte Hyatt Hotels, ABBYY, Reddit, PicsArt ve bir dizi diğer firma ekonomi yorumcuları katılacaklar.
Mkrtiçyan, etkinlikte 8 alan ve bunlara desteğe yönelik devlet projelerinin tanıtımını yapacaklarını ifade etti.
Forumda özellikle güneş enerjisi, demiryolu taşımacılığı, Kuzey-Güney otoyolu inşası, madencilik, tarım yanısıra yüksek teknolojilere ilişkin alanlarda yatırımcılar cezbedilmeye çalışılacak.
Mkrtiçyan ″Ermenistan, Avrupalı ve Amrikalı firmalar için bir platforma dönüşüm potansiyelin sahip, bunlar daha sonra ürünlerini Rusya ve Avrasya Ekonomik Birliği diğer ülkelerine gümrük vergisi olmasızın nakledilebilinir″ dedi.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.