İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

New York’ta Ermenistan ekonomisine adanmış bir yatırım forumu düzenlenecek

10-11 Ekim tarihlerinde, Ermenistan Cumhuriyeti’nin ekonomisinde dış yatırımların konusuna adanmış bir konferans New York’ta gerçekleştirilecek. Ermenistan’ın Kalkınma Fonu’nun yöneticisi Maren Mıkrtçyan’a göre, New York’un Wall Street fianansal bölgesinde düzenlenecek olan yatırım forumunda Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, Dünya Bankası ve Asya Kalkınma Bankası’nı temsil eden üst düzey yetkililer ile yöneticiler konuşma yapacak. Mıkrtçyan, bu forumun, 15 yıllık bir sure içerisinde bu tür bir etkinliğin ilk defa düzenleneceğini dile getirerek, şimdilik bir yatırımcı listesinin mevcut olmadığını kaydetti.

Konferansın organizatörleri, Ermenistan hükümeti ile Asya Kalkınma bankasıdır. Etkinlikte, önde gelen ekonomi yorumcular olan “Hyatt Hotel”, “ABBYY”, Reddit”, “PicsArt” ve birçok başka kuruluşlar katılacak.
Mıkrtçyan, “Biz, Ermenistan’ın ekonomisinin 8 alanlarını ve bunların desteklenmesine yönelik devlet projelerini  temsil edecek. Bunun dışında, her bir alan hakkında, bu alanda başarılar kaydeden organizasyonların temsilcileri konuşma yapacak”, ifadelerini kullandı.
Yatırımcılara özellikle Ermenistan’da güneş enerjisinin kullanması, demiryolu yük nakliyati, Kuzey-Güney anayolunun inşaati, madenlerin işletilmesi, tarım geliştirme projelerinin perspektifleri ile yüksek teknolojilerin perspektifleri temsil edilecek.
Ablukaya rağmen Ermenistan’ın, yabancı yatırımcıların ilgisini çekebileceği görüşünü paylaşan Mıkrtçyan, “Ermenistan, Avrupa’lı ve Amerika’lı ülkeler için platform haline gelme imkanına sahiptir, ve bu ürünler daha sonra Rusya ile Avrasya Birliği ülkelerine ihraç edilebilir” yorumunu yaptı.
Kaynak:   Ermenihaber.am

Yorumlar kapatıldı.