İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni aileyi katleden Rus asker Permyakov’a ömür boyu hapis cezası

Bugün Ermenistan’ın Şirak Eyaleti Asliye Mahkemesi Gümrü’lü 7 kişilik aileyi katleden Rus askeri Valeri Parmyakov’un davası karara bağladı. Parmyakov işediği ağır suçları için ömür boyu hapis cezasına çarpıtıldı. Bütün suçlarını kabul eden Permyakov Ermenistan Ceza Kanunu 104. maddesinin 2. fıkrasında tariff edilen suçu işlemekten (aşırı gaddarlıkla insan öldürme) ömür boyu ceza aldı. Başka maddelerden alacağı cezalar müebbet’a dahil edildi.

Gümri’de bulunan Rus askeri üssünde er olarak görev yapan Permyakov, 12 Ocak 2015’te Seryozha K.  Avetisyan ve Hasmik R. Avetisyan çiftiyle oğulları Armen S. Avetisyan, gelinleri  Araks A. Avetisyan, kızları Aida S. Avetisyan ve iki yaşındaki torunları Hasmik  A. Avetisyan’ı bıçakla öldürmüştü. Saldırıda ağır yaralanan 6 aylık Seryozha  Avetisyan, hastanede tedavi altına alınmış, fakat daha sonra hayatını kaybetmişti.
Saldırıdan bir gün sonra Ermenistan ile Türkiye sınırı yakınlarındaki Bayandur köyünde Rus sınır koruma birlikleri tarafından gözaltına alınan Permyakov’un, işlediği cinayetleri itiraf ettiği, ailenin evine bir şeyler içmek için girdiğini söylediği belirtilmişti.
Kaynak:   Ermenihaber.am

Yorumlar kapatıldı.