İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Papa ve Merkel Gaziantep’te Ölenler İçin Üzüntülerini Bildirdi

Almanya Başbakanı Angele Merkel, Gaziantep’teki saldırı nedeniyle Türkiye’ye gönderdiği taziye mesajında Almanya’nın teröre karşı savaşta Türkiye’nin yanında olduğunu belirtti… Papa Fransis, Gaziantep’teki saldırıda hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulundu. Papa, Pazar günkü duasında saldırı ile ilgili “kötü haberi duydum” ifadelerini kullandı ve St. Peter’s Meydanı’ndakendisini dinleyenleri 1 dakikalık saygı duruşuna davet etti.

***
Almanya Başbakanı Angele Merkel, Gaziantep’teki saldırı nedeniyle Türkiye’ye gönderdiği taziye mesajında Almanya’nın teröre karşı savaşta Türkiye’nin yanında olduğunu belirtti.
Merkel, saldırıyı öğrendiğinde derin üzüntü duyduğunu da kaydetti.
Almanya Başbakanı, “bir kez daha masum erkekler, kadınlar ve çocuklar, korkakca hain şiddetin kurbanı oldu, bu saldırıyı en güçlü şekilde kınıyorum” dedi.
Merkel, Almanya’nın kurbanlar ve aileleri ile birlikte olduğunu belirtti ve yaralıların bir an önce iyileşmesi temennisinde bulundu.
Merkel, “size garanti veriyorum, Alman Hükümeti terörizm ile savaşta Türkiye’nin yanında durmaya devam edecek” dedi.
Papa’dan saygı duruşu
Papa Fransis, Gaziantep’teki saldırıda hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulundu. Papa, Pazar günkü duasında saldırı ile ilgili “kötü haberi duydum” ifadelerini kullandı ve St. Peter’s Meydanı’ndakendisini dinleyenleri 1 dakikalık saygı duruşuna davet etti.

Yorumlar kapatıldı.