İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Millî Gazete’de “Müslüman Türkiye, Yahudi İsrail” Kinlemesi veya Antisiyonist = Antisemit İkilemesi

İsmail Hakkı Akkiraz’ın “sesli köşe yazısı“nda ters köşe bir konumla şu başlık altında karşı karşıya geliyor: “MÜSLÜMAN TÜRKİYE SİYONİST İSRAİL İLE ANLAŞIRSA“. Akkiraz “Müslüman Türkiye” nitelemesini yapınca “SİYONİST İSRAİL” aslında “Yahudi İsrail“demeye getiriyor. Başka bir deyişle Anti Siyonist kılıf altında Antisemit/Yahudi Düşmanlığı söylemi kinlemesi bir kez daha raptiyeleniyor. Irkçı, ayırımcı, yobaz Dinler Savaşı yörüngesindeki nefret söylemi satırlamalarından alıntılar:

“[…] Müslüman Türkiye “Müslüman” yöneticileri eliyle kitabımız Kur’an’ı Kerimin: “…küfür ve isyanları sebebiyle Allah onlara lânet etmiştir” dediği Siyonist ve inkârcı İsrail ile yaptığı anlaşma AK PARTİ hükümeti tarafından onay için TBMM’ye sevk edilmiştir. “Müslüman Türkiye’nin” barış anlaşması imzaladığı İsrail: […] Allah’ın açık yardımına rağmen şükretmeyi değil, nankörlük yolunu tercih eden bir karakterin temsilcisidir. […] Bu İsrail: NİSA 46: “Yahudilerden bir kısmı (inkârcıları) kelimeleri yerlerinden değiştirirler, dillerini eğerek, bükerek ve dine (İslam’a) saldırarak (Peygambere karşı) «İşittik ve karşı geldik», «dinle, dinlemez olası», «râinâ» derler. […]  Allah’a bile dil uzatabilen, fesada koşan gaflet ve dalalet önderidirler. Müslüman Türkiye’nin “Müslüman” yöneticileri, Allah’a iftira atan, İslam’a ve Müslümanlara düşmanlık eden, batıl ilahlara tapınmaktan zevk alan, kan akıtan, savaş çıkaran böyle bir İsrail ile anlaşma yapmıştır. […] 6 maddesine ilaveten, kamuoyuna açıklanmayan “Gizli Mutabakatta” ise Hamas’ın Türkiye’deki faaliyetlerinin sınırlandırılması, İsrail’e MilliGaz1yönelik faaliyetlerinin engellenmesi,  çatışmalı ortam varken Gazze’ye deniz ablukasının kaldırılmaması ve yardım yapılamaması gibi akla ziyan hususların yer aldığını da basından üzülerek okuduk. Anlaşıldığı kadarıyla bu anlaşma ile Müslüman Türkiye’nin kazanımı kocaman bir % SIFIR, İsrail’in kazanımı % YÜZ olmuştur. […] AK PARTİ iktidarı, İsrail’in zahiri gücüne teslim olmuş, İsrail’in rızasını Allah’ın rızasına tercih etmiştir. Yapılan bu anlaşma bir barış anlaşması değil zillet anlaşmasıdır. Acı gerçek budur.[…]
Fanatik ve cahil satırlardan sonra köşe yazarı antisemit bir değerlendirmeye girişiyor:
“[…] Bazı fanatik ve cahil çevreler, Peygamberimiz de Medine’ye hicretinden sonra, Yahudiler ile anlaşma yapmıştır. Doğrudur, Peygamberimiz Yahudiler ile bir anlaşma yapmıştır. […] Adalet Siyonizm’den değil İslam’dan doğar. Milli Görüşe dönmeden bu zilletten kurtulmak imkânsızdır. Selam hidayete tabi olanlara…”

Yorumlar kapatıldı.