İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Darbe Teşebbüsü Ve Amerika Birleşik Devletleri

Bahar Özgüneş
15 Temmuz tarihinde gerçekleştirilen ihtilal kalkışmasının ardından yatan Fethullah Gülen’in Amerika Birleşik Devletleri sınırları içerisinde siyasi sığınmacı olarak hayatını devam ettirmekte olduğu gerekçesi ile ihtilal kalkışmasının emrinin Amerikalı yetkililer tarafından verildiği yönünde bir takım haberlerin yer aldığı şu günlerde yüksek müsaadenizle dikkatinizi farklı bir yere çekmek isterim; American Board Commissioner for Foreign Missions ( ABCFM ). (Komplo teosrisnden geçilmiyor bu ara. HYETERT)

Amerikan Misyoner Teşkilatı olarak da adlandırılan bu kuruma ve bu kurumun faaliyetlerine ciddi derecede dikkat etmeniz gerekmektedir eğer bu yazıyı bu kısma kadar okumaya sabredebildiyseniz. Neden diye soracak olursan, Birinci Dünya Savaşı’nın başlamasından birkaç yıl önce Osmanlı İmparatorluğu tarafından azınlıklara ve diğer dünya devletlerine tanınan imtiyazlar kapsamında açılan yabancı okulların tamamı ABCFM tarafından yönetilmekte idi. Anadolu’nun birçok yerinde, onlarca Protestan Ermeni okulları, Katolik Ermeni Okulları, matbaalar, fabrikalar yine bu kurum tarafından açılmış ve işletilmeye başlanmıştı.
İşin ilginci yanı şudur ki, Birinci Dünya Savaşı sonlandıktan sonra başlayan işgal sürecinde – örnek vermek gerekirse Maraş – bu ABCFM okulları işgalci birlikler tarafından kışla olarak kullanılmıştı. Uzun lafın kısası, 1920’lerde okullarını işgalcilere kışla olarak açan ABD’nin ihtilal kalkışması ile bağlantısının olmadığı pek düşünülemez bir ihtimaldir.

Yorumlar kapatıldı.