İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Gaziantep’te Sokak Düğününe Bombalı Saldırı

Mahmut Bozarslan
Gaziantep’te Kürtler’in yoğun olarak yaşadığı Akdere Mahallesinde sokakta yapılan düğüne bombalı saldırı düzenlendi. Valilik saldırıda 30 kişinin öldüğünü, 94 kişinin de yaralandığını açıkladı. Saldırının canlı bombayla yapıldığını tahmin ediliyor. Yetkililer IŞİD’i işaret ediyor. HDP üyelerinin düğününün hedef alındığını bildirdi. (Son açıklamaya göre ölü sayısı 50 HYETERT)

Saldırı Türkiye saati ile 23.00 sularında düzenlendi. Şahinbey ilçesinin Akdere Mahallesinde sokakta düzenlenen bir düğünde patlama meydana geldi. Patlamada onlarca kişi yaralanırken çok sayıda sağlık ekibi bölgeye sevk edildi. Saldırıyla ilgili ilk bilgiyi Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya verdi. Yerlikaya olayın terör saldırısı olduğunu belirterek, “Terör örgütleri tarafından Akdere Mahallesi’nde bulunan bir düğün salonunda menfur bir saldırıda bulunulmuştur. Yaralılara ilk müdahale olay yerine gelen 112 ekiplerince yapılmıştır. Sağlık personelleri göreve çağrılmıştır. Olayın detayları belli oldukça açıklama yapılacaktır” dedi. Ancak görgü tanıkları saldırının düğün salonuna değil sokakta yapılan düğüne yönelik olduğunu söyledi.
Yaralılar ambulanslarla hastanelere taşınırken, yerde çok sayıda ceset olması dikkat çekti. Sosyal medya üzerinden yaralılar için kan verilmesi çağrısı yapılırken, polis olay yerinde ikinci bir patlamaya karşın insanları sık sık uyardı.
Amerika’nın Sesi’ne konuşan CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Gökdağ, Vali Yerlikaya’dan aldığı bilgiye göre ilk belirlemelere göre 13 ölü olduğunu söyledi. Kuşkuların IŞİD üzerinde yoğunlaştığına dikkat çeken Gökdağ, “Olay henüz taze, net bir şey söylemek mümkün değil ancak bize gelen bilgiler IŞİD olabileceği yönünde” dedi.
Gökdağ gibi AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar da IŞİD’İ işaret etti. AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Gaziantep’teki saldırıyla ilgili “Büyük bir ihtimalle canlı bomba” dedi.
Habertürk’e konuşan bir görgü tanığı ise saldırının bebek arabasıyla düzenlendiğini söyledi. Görgü tanığı ikinci bir saldırganın olay yerinden kaçtığını belirtti. Öte yandan Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, saldırıyla ilgili geçici yayın yasağı kararı aldı.
Gecenin ilerleyen saatlerinde tablo netleşti. Gaziantep Valiliğinden yapılan açıklamada saldırıda 22 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi. Açıklama şöyle ”Şahinbey İlçemiz Beybahçe Mahallesi’nde bugün saat 22.50 sıralarında bir düğüne yapılan bombalı saldırı sonucu 22 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 94 vatandaşımız yaralanmıştır. Menfur terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Haince düzenlenen terör saldırısı ve bu saldırıyı yapanları lanetle kınıyoruz.”
Bu arada HDP üyelerinin düğününün hedef alındığını açıkladı. Açıklamada “Gaziantep’te Şahinbey ilçesine bağlı Akdere Mahallesi’ndeki partili üyelerimizin düğününe yönelik terör saldırısı sonucunda salonda bulunan çoğunluğu kadın ve çocuk çok sayıda yurttaşımız yaşamını yitirdi, çok sayıda yaralımız var. Acımız büyük. Bu saldırıyı yapanları, arkasındaki güçleri, zihniyeti en sert biçimde kınıyor ve lanetliyoruz” denildi.
Öte yandan temaslarda bulunmak üzere Güney Afrika’ya gidecek olan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, ziyaretini iptal etti.

Yorumlar kapatıldı.