İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Dünya’ ya Zil Satıyor !!!

Samsun’da ürettiği bateri zillerini dünyanın değişik ülkelerine satan Murat Diril, aralarında Elvis Presley, Michael Jackson ve Stevie Wonder gibi dünya starlarının orkestraları ile çalışıyor… 26 yıl önce İstanbul’da  Agop isimli Ermeni bir ustadan bateri zili yapmayı öğrenen Murat Diril ilk sermayesini de Alman bir şirketten aldı. Müziğe olan ilgisinin kendisini bu sektöre yaklaştırdığını belirten Murat Diril, “ 26 yıl önce İstanbul’da Ermeni bir ustanın fabrikasında işe girdim. 2 bin yılına kadar bu işte çırak olarak çalıştım. Sonrasında Samsun’a dönüp kendi iş yerimi açmak istedim.

Ama hiç sermayem yoktu. Almanya’ya gidip bateri zili sektöründe bir dünya markası olan şirketle masaya oturdum. Kendi ellerimle yaptığım zilleri gösterdim. Sermaya vermeleri halinde o şirket için üretim yapabileceğimi söyledim. Hiç unutmuyorum şirket sahibi bana dönüp bir riske girip sana 150 bin mark vereceğim dedi. Ben bu  para ile Samsun’da kendi atelyemi kurdum. 2006 yılına kadar bu firmaya fason olarak batere zili ürettim. Daha sonra bu firmadan ayrılıp Amerikalı bir firmaya çalışmaya başladım, 2008 yılında ise fason üretimi durdurdum ve artık kendi ismimle yani ‘Murat Diril” adı altında üretim yaptım. Adım marka oldu” dedi.

SOKAKTA GRAMAFON GRAMAFONDA AŞK VAR !!!
Samsun’da Organize Sanayi Bölgesi’nde kende atölyesinde üretim yapan Murat Diril, zilin ham maddesini de kendi ürettiğini bu özelliği ile de dünyada ilgi çektiğini söyledi. Diril, “ Örsün başına geçip 4 ila 20 bin arasında çekiş vurup bir bateri zili üretiyorum. Bu zilleri dünyanın en ünlü orkestraları kullanıyor. Şrek’in en son filminin müziklerinde çalan zilleri de ben yaptım. Bugün aralarında ABD; Almanya, İngiltere, Japonya ve Fransa’nın da bulunduğu 4 ülkeye bateri zili satıp ülkeme döviz getiriyorum. Aylık 700 zil yapma kapasitemiz var. Yaptığımız zillerin tamamını yurt dışına satıyoruz.Çapı 8 santimetreden 64 santimetreye varan  100 ayrı çeşit zil üretiyoruz ” diye konuştu.

Yorumlar kapatıldı.