İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Dersimli bir grup toplu vaftiz töreniyle Hıristiyanlığa geçti

Ermeni kökenli olduklarını anladıklarını belirten Dersimli 10 kişi, toplu vaftiz töreni ile Hıristiyanlığa geçti. Dersimli bir grup toplu vaftiz töreniyle Hıristiyanlığa geçti Dersimli bir grup toplu vaftiz töreniyle Hıristiyanlığa geçti Dersimli bir grup toplu vaftiz töreniyle Hıristiyanlığa geçti…  Agos haberinde, bu isimlerden birinin düşüncelerini de aktararak şöyle yazdı: “Nıvart Göktaş, Tina (Lusin) ve Tovmas’ın annesi. Gözlerinde halen tedirginlik var konuşurken: “Alevi kültürü içinde büyüdük ama sonradan edindiğim bir dini yaşamak istemedim. Türkiye’de ‘Ermeni’yim’ demek kolay değil, fakat artık kendi dinimi ve kültürümü yaşamak istiyorum.” 19 yaşındaki kızı Tina (Lusin) ise Ermeni olduğunu bildiği halde bunu hiçbir zaman dışarıya yansıtmamış ama artık gururla söylüyor: “Kendimi bugünden sonra daha Ermeni hissedeceğim.” (Kardeşlerimize hoş geldiniz diyor mutluluklar diliyoruz. HYETERT)

***
Ermeni kökenli olduklarını anladıklarını belirten Dersimli 10 kişi, toplu vaftiz töreni ile Hıristiyanlığa geçti. Dersimli bir grup toplu vaftiz töreniyle Hıristiyanlığa geçti Dersimli bir grup toplu vaftiz töreniyle Hıristiyanlığa geçti Dersimli bir grup toplu vaftiz töreniyle Hıristiyanlığa geçti.
Türkiye’deki Ermeni cemaatinin yayın organı olan Agos gazetesi, baskıyla Müslümanlığa geçtiklerini ileri sürdüğü Dersimli Ermenilerin gruplar halinde yeniden gerçek kimliklerine döndüğünü duyurdu.
Agos haberinde şöyle dedi:
“Yıllar boyu çeşitli baskılar sonucunda Müslümanlaşmış olan Ermeniler, kimliklerine dönmek için verdikleri mücadeleye devam ediyor. Gerekli dinî eğitimi aldıktan sonra vaftiz olarak, aile içinde dahi yaşanan bu kimlik çatışmasına son verenlerin sayısı gün geçtikçe artıyor. 14 Ağustos Pazar günü, Dersimli on Ermeni daha Yeşilköy Surp Istepanos Kilisesi’nde düzenlenen toplu vaftiz töreniyle Hıristiyanlığa adım attı. Peder Dırtad Uzunyan’ın yönettiği ayinle yıllar sonra asli kimliklerine dönen Dersimlilerin vaftiz babalığını ise Pakrat Estukyan, Hagop Bal, Serkan Çolak ve Sebuh Koçak üstlendi. Kutsal müron yağıyla meshedilen Dersimliler, Şınorhk, Lusin, Tovmas, Maral, Maryam, Nıvart, Mirhan, Aris, Manuk ve Masis adlarıyla hayatlarında yeni bir sayfa açtı. Vaftiz töreninin ardından, Masis – Maral Çolak ve Şınorhk – Maryam Halavurt çifti, Serkan Çolak ve Hagop Bal’ın sağdıçlık ettiği dinî nikâh töreniyle beraberliklerini Tanrı’nın huzurunda taçlandırdı.”

berge-foto-dersimlilerin-yesilkoyde-vaftizi-3.jpg
“ALEVİYİZ BİLİYORDUK ERMENİYMİŞİZ”
Agos haberinde, bu isimlerden birinin düşüncelerini de aktararak şöyle yazdı: “Nıvart Göktaş, Tina (Lusin) ve Tovmas’ın annesi. Gözlerinde halen tedirginlik var konuşurken: “Alevi kültürü içinde büyüdük ama sonradan edindiğim bir dini yaşamak istemedim. Türkiye’de ‘Ermeni’yim’ demek kolay değil, fakat artık kendi dinimi ve kültürümü yaşamak istiyorum.” 19 yaşındaki kızı Tina (Lusin) ise Ermeni olduğunu bildiği halde bunu hiçbir zaman dışarıya yansıtmamış ama artık gururla söylüyor: “Kendimi bugünden sonra daha Ermeni hissedeceğim.”

berge-foto-dersimlilerin-yesilkoyde-vaftizi-

5.jpgberge-foto-dersimlilerin-yesilkoyde-vaftizi-

6.jpgberge-foto-dersimlilerin-yesilkoyde-vaftizi-

7.jpg

berge-foto-dersimlilerin-yesilkoyde-vaftizi-

Yorumlar kapatıldı.