İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Rusya’nın İran’daki konumunun pekişmesi, bir yerde Ermenistan’ın menfaatlerinden kaynaklanmakta

İran ülke uzmanı Karen Mkrtiçyan, “Rusya-İran-Türkiye-Azerbaycan dörtlü ekseni oluşuyor, bu kesinlikle Ermenistan menfaatlerinden kaynaklanmıyor” imasına Mkrtiçyan “Bütün bu ülkeleri gözlemlediğimizde, Rus askeri üssü sadece Ermenistan’da konuşlanmış durumda. Rusya İran, Türkiye ve Azerbaycan’la askeri-teknik meselelerde işbirliğinde bulunabilir. Askeri-politik ve müttefiklik açısından sadece Ermenistan Rusya’nın siyasi ve askeri müttefikidir ve ülke sathında Rus askeri üssü bulunmaktadır” dedi.

***
Rusya’nın İran’daki konumunun pekişmesi ve hava üssünün kullanımı, hatta bir yerde Ermenistan’ın da menfaatlerinden kaynaklanmaktadır. Beyan 20 Ağustos’ta düzenlenen basın toplantısında İran ülke uzmanı Karen Mkrtiçyan’dan geldi.
Uzman, Ermenistan’da Rus askeri üssü olması ve Ermeni-Rus askeri-siyasi işbirliğinin asırlık tarihi olduğu, bölgede Ermenistan’ın askeri-politik müttefikinin konumunun pekişmesinin Ermeni için de kazançlı olduğunu kaydetti.
“Rusya-İran-Türkiye-Azerbaycan dörtlü ekseni oluşuyor, bu kesinlikle Ermenistan menfaatlerinden kaynaklanmıyor” imasına Mkrtiçyan “Bütün bu ülkeleri gözlemlediğimizde, Rus askeri üssü sadece Ermenistan’da konuşlanmış durumda. Rusya İran, Türkiye ve Azerbaycan’la askeri-teknik meselelerde işbirliğinde bulunabilir. Askeri-politik ve müttefiklik açısından sadece Ermenistan Rusya’nın siyasi ve askeri müttefiğidir ve ülke sathında Rus askeri üssü bulunmaktadır” yanıtını verdi.
Ermenistan’ın oyun dışı olmadığını belirten  uzman “Sadece diğer ülkelerle ilişkilerini Rusya’nın ve anılan devletin ilişkileri olarak gözlemlemeliyiz. Rusya-İran ikili ilişkilerini gözlemlediğimizde, biz hiç te geri kalmamaktayız” dedi.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.