İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Trabzon’un ayarları ve 2004 seçimleri

Ali Öztürk
Trabzon’un ayarlarıyla oynandı… Bu tespit, Trabzon’u en üst düzeyde yöneten eski Vali Hüseyin Yavuzdemir’e ait… Trabzon’un ayarlarıyla oynandığını ve bu kent üzerinden Avrupa’ya mesajlar verildiğini yıllardır yazıyoruz. Kah Diyarbakır’ın karşısına çıkardılar, kah Avrupa’ya Trabzon üzerinden mesaj yolladılar. Ama her şeyden önemlisi, kentin ayarlarını bozup, yeni ayar çektiler. Daha önce de defalarca yazmıştık. Kilise ve papaz bu ülkede yalnız Trabzon’da yoktu…  Ama papazı Trabzon’da vurdurdular. Hrant’ı bu ülkede katledecek binlerce tetikçi varken, Trabzon’dan seçtiler.
Trabzon Valisi Hüseyin Yavuzdemir, “Beni cemaat harcadı” diyor ve art arda üzerinde yürütülen operasyonları sıralıyor.

Söyledikleri dosdoğru ifade ve yaklaşımlar. Yerine cemaatçi bir vali getirmek için Yavuzdemir’i harcadılar. Şayet yerine cemaatçi bir vali gelememişse gelenle de oynadılar. Ta ki yönetimi tümüyle ellerine geçirene kadar.

***
Trabzon’un ayarlarıyla oynanan yıllar 2004 yılları… İlk operasyon da Mazhar Yıldırımhan’a çekildi. Trabzon Belediye Başkanlığı seçimlerine dıştan müdahale edilerek Mazhar Yıldırımhan’ın Belediye Başkanı olması engellendi.
Mazhar Yıldırımhan, çekirdekten yetişme, ilke ve irade sahibi bir isimdi. İyi bir yönetici ve gücü etrafında toplama yeteneği olan özellikliydi. Mazhar Yıldırımhan’ın Trabzon belediye Başkanı olması halinde şehrin ayarlarıyla oynayabilmek mümkün olmayabilirdi. Evet ilk operasyon 2004 yılı Mart ayında Mazhar Yıldırımhan üzerinden çekildi.
Yıldırımhan, dönemin tüm milletvekilleri tarafından tasvip görmesine ve Ankara’nın okeyine rağmen olmadık ajitasyon ve iftiralarla kaybettirildi.
Toplum Bilimciler, bir mücadelenin arka planını öğrenebilmek için genelde ‘Kime yaradığına bakılır’ derler. Geriye dönüp baktığımızda Yıldırımhan’ın kaybetmesi en çok Fethullahçı cemaate  yaradı. O yıllarda emekleyen okulları Trabzon Belediyesine çokça muhtaçtı. Her alanda muhtaçtı. Mazhar Yıldırımhan Belediye Başkanı olsaydı, dönüp bakmayacaktı. Zira Yıldırımhan kah Yavuz Selim Vakfı kah daha çok Milli kökenli vakıflarla içli dışlıydı. Bugün gayri milli olduğunu gördüğümüz bu yapılara hiç sıcak bakmadı.
Dostum Yıldırımhan’la ve diğer dostlarla bu konuyu yani 2004 seçimlerini çok kez analiz ettik. Bir operasyonu hep hissettik ve gözlemledik. Lakin operasyonun kaynağı konusunda ayrı görüşler dile getirdik. Bugün yaşananlara ve cemaat adı altında ülkeyi yabancı işgaline havale edecek kadar sapıtmış bir örgütün… Bir terör örgütünün yapabildiklerini görünce… Aynı yılların en üst düzey yetkilisinin, “Şehrin ayarlarıyla oynadılar. Bana operasyon yaptılar” sözlerini işitince operasyonun nereden yendiğini öğrenmiş olduk.
Evet FETÖ Trabzon’un ayarlarıyla oynadı. Bu süreç dönemin Emniyet Müdürü Ramazan Akyürek’in Trabzon’a atanması ile başladı ve ilk operasyon da 2004 yılı Mart ayında Mahalli Seçimlerde Mazhar Yıldırımhan üzerinden yapıldı. Önce engel olabilecek setleri tasfiye ettiler sonra herşeyi ayarladılar.

            

Yorumlar kapatıldı.