İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Savaştan kaçan halka Halep’teki Ortodoks Kilisesi kucak açtı

Kiliseye bağlı Halep’teki Pazar Okulları’nın Sosyal Yardımlar müdür yardımcısı Samir Samaan, Ria Novosti’ye yaptığı açıklamada, özellikle 1070 Konutları bölgesinden kaçan ve zor durumdaki Haleplilere yardım için özel bir merkez açtık. Burada barınma ve tıbbi bakımların yanı sıra sıcak yemek, yeni giyecekler ve ihtiyaç malzemeleri ile zor durumdaki Suriyelilere yardım için hazır durumdayız. Dışarıdan da bu konuda bağışlar topluyoruz” dedi. Samaan, “Ortodoks Kilisesi, günlük olarak Halep’in çeşitli bölgelerinden gelen 150 aileye yardım ediyor.

****
Halep’te Suriye ordusu ve muhalifler arasında yaşanan ağır çatışmalar nedeniyle açılan insani koridorlardan kaçan Halepliler kentin güneyindeki güvenli bölgede bulunan Aziz Elias Kilisesi yardım ve bakım merkezi açtı.
Suriye Ordusu ve Hizbullah, Suriye’nin Halep kentinde radikal muhaliflere karşı taarruz başlattı
© RT.
Halep’te Suriye ordusu ve Hizbullah’tan ortak operasyon
Kiliseye bağlı Halep’teki Pazar Okulları’nın Sosyal Yardımlar müdür yardımcısı Samir Samaan, Ria Novosti’ye yaptığı açıklamada, özellikle 1070 Konutları bölgesinden kaçan ve zor durumdaki Haleplilere yardım için özel bir merkez açtık. Burada barınma ve tıbbi bakımların yanı sıra sıcak yemek, yeni giyecekler ve ihtiyaç malzemeleri ile zor durumdaki Suriyelilere yardım için hazır durumdayız. Dışarıdan da bu konuda bağışlar topluyoruz” dedi.
Samaan, “Ortodoks Kilisesi, günlük olarak Halep’in çeşitli bölgelerinden gelen 150 aileye yardım ediyor. Şimdiye kadar toplam 4 bin aile, lki bunların yarısı Müslüman diğer yarısı da Hristiyan, Kilisemize sığınmış durumda ve her türlü bakımları yapılıyor” dedi.

Yorumlar kapatıldı.