İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Putin: Ermenistan, Transkafkasya’da Rusya’nın stratejik müttefiğidir

Ermenistan, Transkafkasya’da Rusya’nın stratejik müttefiğidir. Beyan 10 Ağustos’ta Ermeni mevkidaşı Serj Sarkisyan’la buluşması esnasında RF devlet başkanı Vladimir Putin’den geldi. Rus lider dar kapsamlı müzakereler esnasında  Serj Sarkisyan’a  Avrasya Ekonomik Birliğinin (AEB) Ermenistan’ın entegrasyonu sayesinde büyük ekonomik sonuca ilişkin olarak ″Biz ısrarlı şekilde, bu çerçevede en hassas yönler yanısıra uluslararası alanda ilk elde BDT sathında olmak üzere müttefiklik ilişkileri inşa ediyoruz″ dedi.

Video:
TASS’ın verdiği habere göre Putin ″Bu arada bu bağlamda sizi tebrik de etmek isterim, bunu belirtmek benim için çok hoş, geçen yılki verilere baktım. Kağıtlardan göründüğü kadarıyla Ermenistan’ın AEB’ye katılımı sonrasında, sizin Gayri Safi Milli Hasılanız %10 arttı″ dedi ve bunun çok olumlu bir gösterge olduğu görüşünü kaydetti. Putin, böylesi olumlu dinamizmin ilerde de korunması umudunu ifade etti.
Ermenistan cumhurbaşkanı Moskova’ya çalışma ziyareti çerçevesinde  iki ülke işbirliğinin halihazırdaki durumunu değerlendirme ve bölge gündemindeki farklı meselelere ilişkin düşünce alışverişinde bulunma arzusunda olduklarını ifade etti. Sarkisyan 2016 yılı ilk 6 ayı esnasında iki ülke arasındaki ticaret hacminin %12, Rusya’ya yönelik ihracatın tarihi düzeyde tavan yaptığını belirtti. Sarkisyan’ın ifadesiyle bu başarı Ermenistan’ın AEB üyeliğiyle alakalı. Sarkisyan, Ermenistan’ın Rusya’yla ikili ilişkilerinde ciddi sorunları olmadığını da kaydetti.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.