İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Erdoğan’dan ABD’ye: Ya Türkiye ya FETÖ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşması, Taksim Meydanı’na kurulan dev ekranlardan da canlı yayınlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fethullah Gülen’in iade edilmesi çağrısını yineledi ve “Er veya geç ABD de bir tercih yapacaktır. Ya Türkiye ya FETÖ. Ya darbeci terörist FETÖ ya da demokrasi ülkesi Türkiye” dedi. Erdoğan sözlerine, “Böyle bir darbe yanlısını yaklaşık 17 yıldır ülkesinde barınan bu zalimi bu alçağı herhalde ABD daha fazla saklamayacak, gönderecektir” diyerek devam etti.

Darbe girişimi karşıtı ‘demokrasi nöbetine’ katılanlara Ankara’daki Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın bahçesine seslenen Erdoğan, Şırnak, Mardin ve Diyarbakır’daki saldırıları hatırlatarak “İhanet nöbetini FETÖ bırakıyor PKK devralıyor. O bırakıyor DAİŞ alıyor. Onlar ihanet nöbetlerinde birer ikişer geberecekler. Biz demokrasi nöbetlerinde yola devam edeceğiz” diye konuştu.

ErdoganImage copyrightAP
Şırnak’taki saldırıda 4 asker hayatını kaybetmiş, Mardin ve Diyarbakır’daki bombalı saldırılardaysa birisi polis toplam 8 kişi yaşamını yitirmişti.
Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, saldırıları PKK’nın gerçekleştirdiğini söylemişti.
Türkiye’de darbe girişimi karşıtı gösterilerImage copyrightAP
‘Geleceğiniz varsa göreceğiniz de var’
Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndaki konuşmasında Erdoğan, PKK lideri Cemil Bayık’ın “Savaş artık dağ ile sınırlı değildir. Metropollerde yürütülecektir” sözlerine de “Geleceğiniz varsa göreceğiniz de var. Bunu da bilin” diyerek karşılık verdi.
Cemil Bayık açıklamalarını Pazartesi günü ANF’ye yapmıştı.
İdam tartışması
Cumhurbaşkanlığı Sarayı bahçesinde toplananların ‘İdam isteriz’ sloganlarına da yanıt veren Erdoğan, Meclis’in idam yasasını geçirmesi durumunda kararı onayacağını bir kez daha yeniledi ve idamın yasalaşması durumunda 15 Temmuz’dan itibaren geçerlilik arz etmesi gerektiğini söyledi ve “Darbe tarihinden itibaren idam talebi masaya yatırılmalıdır” dedi.
Erdoğan konuşmasının sonunda ‘Demokrasi nöbetlerine ara veriyoruz’ diyerek kalabalıkları selamladı.

Yorumlar kapatıldı.