İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Trabzon’dan gelip Dink’i takip edenlere tutuklama talebi

Selahattin Günday
Dink cinayeti soruşturmasında jandarma ayağında 8 jandarma istihbaratçısına tutuklama istendi. Bu jandarma istihbaratçılarından 3’ü Trabzon’dan İstanbul’a gelerek Hrant Dink’i izleyen isimler. Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında sekiz jandarma istihbarat görevlisi tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi.

Dink cinayetinin jandarma ayağında gözaltına alınan jandarma istihbaratçılardan Hüseyin Yılmaz, Okan Şimşek, Adnan Acar, Cevat Eser, Ünal Gürel, Volkan Şahin, Şeref Ateş, Gazi Günay “Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs”, “FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü’ne üye olmak” ve “kasten adam öldürmek suçuna iştirak etmek” suçlamasıyla hakim karşısına çıkacak.
Trabzon’dan İstanbul’a geldiler
Tutuklamaya sevk edilen isimlerden üçü kritik. Cinayetin işlendiği dönemde Trabzon Jandarma İstihbarat görevlisi astsubaylar Okan Şimşek ile Gazi Günay ile uzman çavuş Volkan Şahin’in Dink’i İstanbul’da takip ettiği belirlendi.
Soruşturma dosyasındaki bilgilere göre Trabzon jandarmagörevlilerinin HTS (Cep telefonu) kayıtları cinayet tarihinden geriye dönerek incelemeye alındı.
Dink ile aynı yerde sinyal verdiler
Bu inceleme sonucunda istihbarat görevlileri Okan Şimşek, Gazi Günay ile Volkan Şahin’in kullandıkları cep telefonlarının 8 Ağustos ile 11 Ağustos tarihleri arasında ‘İstasyon Cad. Odak İş Hanı No:l Bakırköy (İstasyon Caddesi Bakırköy)” adresinden sinyal verdiği belirlendi. Bu adres Dink’in evine yakın bir bölgeydi. Bu kişilerin telefonlarının sinyal verdiği bu adreste aynı anda Hrant Dink’in de telefonu sinyal verdiği tespit edildi.
Muhbirlerinden öldürülecek bilgisini de aldılar
Dink’i İstanbul’da izleyen bu üç isimden ikisinin aynı zamanda Dink’in öldürüleceği bilgisini de aldığı belirlendi.
Dink’in öldürüleceği bilgisini azmettirici Yasin Hayal’in eniştesi Çoşkun İğci, tutuklamaya sevk edilen Trabzon Jandarma görevlileri Uzman Çavuş Volkan  Şahin ile Astsubay Okan Şimşek’e verdi. İki asker Trabzon’da haklarında açılan görevi ihmal davasında ifade verdi. Bilgiyi aldıkları anda Yüzbaşı  Metin Yıldız  ve İl Jandarma Müdürü Ali Öz ile paylaştıklarını ancak herhangi bir işlem yapılmadığını anlattılar.
Hatta cinayetin ardından Metin Yıldız’ın, “Çoşkun’u bulun ve size anlattığı bilgileri kimseye anlatmasın” diye talimat verdiğini de belirttiler.
Selahattin Günday

Yorumlar kapatıldı.