İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan Dışişleri: Türkiye’nin Karabağ sorunu çözüm sürecinde yapacağı bir şey yok

Türkiye’nin Karabağ sorunu çözüm sürecinde yapacağı bir şey yok. Beyan, NEW.am muhabirine, Türkiye Dışişleri bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun sözlerini yorumlayan Ermenistan Dışişleri Bakanlığı Basın sözcüsü Tigran Balayan’dan geldi. Balayan şunları kaydetti: ″Biz Türkiye’nin Karabağ sorunu çözüm sürecinde yapacağı bir şey olmadığı yönündeki kanaatimizi sürdürüyoruz. Tamamıyla Azerbaycan yanlısı tutuma sahip Türkiye’nin vereceği tek fayda regülasyon sürecinden mümkün olduğunca uzak durmaktır. Çavuşoğlu’nun selefi de sürece katılım yönünde gayretlerde bulundu, bunun nasıl sonuçlandığını hepimiz biliyoruz″.

NEWS.am daha önceki haberinde Türkiye Dışişleri bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun, Akşam gazetesinde yer alan açıklamasında Karabağ sorununa ilişkin şu sözleri sarf ettiğini bildirdi:
″Kafkasya’nın güvenliğini etkileyen bir Karabağ sorunu var. Bu konuyla ilgili Rusya’nın girişimleri var. Bu kapsamda önemli toplantılar yapmışlardı. Rusya’nın önerilerine baktığımızda bizim Ermenistan’a yaptığımız önerilere benziyor. Biz de Karabağ sorununda üzerimize düşeni yapacağız″.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.