İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Dünya Gençlik Orkestrası Ermenistan’da konser verecek

Dünya Gençlik Orkestrası ve Tahran Senfoni Orkestrası sanatçıları, çıkacakları dünya turu kapsamında Ermenistan’da da konser verecekler. Dünya Gençlik Orkestrası Şefi İtalyan Damiano Giuranna, Tahran Senfoni Orkestrası Şefi Ermeni Loris Tjeknavorian ve Avusturya’nın Graz Üniversitesi’nde öğretim üyesi Nasir Heidarian üç gün sürecek konserin orkestra şefleri olarak sahnedeki yerlerini alacaklar.

Aralarında genç Türk müzisyenlerden viyolonsel sanatçıları Bilgütay Kaan Öztürk (27), Gökçe Bahar Oytun (26) ve Başak Cansel Çifçi’nin (24) yanı sıra keman sanatçıları Çağıl Çap (27) ve Bengisu Gökçe’nin (25) de aralarında bulunduğu İtalya, Fransa, Rusya, Arjantin, Ermenistan, Portekiz, Almanya, Avustralya ve Yunanistan’dan 45 sanatçı, bugün Vahdet Konser Salonu’nda icra edecekleri ilk konser için son provalarını tamamladı.

Dünya Gençlik Orkestrası Şefi Giuranna (52), merkezi İtalya’da bulunan Dünya Gençlik Orkestrası’nın 2001’de kurulduğunu söyledi. Giuranna, “Müzik aracılığıyla dünya dostluğuna ve kültürel alış verişe katkı sağlamak istiyoruz” dedi.
Kaynak:   Ermenihaber.am

Yorumlar kapatıldı.