İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Başbakan: Ermenistan, ABD’yle ortak yeni proje olanaklarını değerlendirmeye hazır

Başbakan Hovik Abrahamyan, ABD Erivan Büyükelçisi Richard Mills ve yeni atanan USAID –Ermenistan Ofisi Bşk. Deborah Grieser’i kabul etti. Başbakan, Bn. Grieser’i atanması vesilesiyle kutladı, USAID Ermenistan Ofisi çalışmalarının tertiplenmesinde deneyimini en iyi şekilde ortaya koyacağı umudunu belirtti. Başbakan, ABD tarafından Ermenistan’a ve Ermeni halkına gösterilen desteğin öneminin altını çizdi, hükümetin ABD’yle yeni projelerin gerçekleştirilmesi olanaklarını değerlendirmeye hazır olduğunu belirtti, bir dizi projenin hali hazırda başarıyla sürdürüldüğünü kaydetti.

Elçi Mills, Ermenistan ekonomisinin gelişimi, iki ülke arasında ticaret ve yatırım bağlarının pekişmesi ve derinleşmesi yararına Ermenistan Hükümetiyle işbirliğinin önemini belirtti. Elçi, özellikle turizm ve tarım alanlarında USAID tarafından gerçekleştirilen programlara dikkat çekti, halihazırda anılan alanlara yeni unsurların eklenmesi olanak ve önerilerinin değerlendirilmekte olduğunu kaydetti.
ABD desteğinin öemini kaydeden Abrahamyan, Ermenistan Hükümetinin anılan yönlerde ilerlemeye ulaşmak amacıyla işlevsel adımlara teşebbüs edildiğini belirtti.
Abrahamyan ve Mills tarafları ilgilendiren bir dizi konuyu da değerlendirdiler.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.