İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Hrant Dink Soruşturmasında Ergün Yorulmaz Tutuklandı

Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan dönemin Trabzon Jandarma İstihbarat Şube Müdürlüğü görevlilerinden Ergün Yorulmaz tutuklandı.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan dönemin Trabzon Jandarma İstihbarat Şube Müdürlüğü görevlilerinden Ergün Yorulmaz tutuklandı.
Agos’un haberine göre İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Gökalp Kökçü tarafından yürütülen Dink cinayeti soruşturması kapsamında gözaltına alınan Yorulmaz, emniyetteki işlemlerinin ardından Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne gönderildi.
Savcılıkça ifadesinin alınmasının ardından tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edilen Yorulmaz dün (7 Ağustos) tutuklandı.
Ne olmuştu?
Dink’in öldürülmesine ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosunca yürütülen soruşturmada Dink’in öldürüldüğü saatlerde olay yerinde jandarma görevlilerinin olduğu tespit edilmişti.
Cinayetle bağlantılı olduğu belirlenen jandarmaların telefonlarını incelemeye alan savcılık, jandarmaların telefon trafiğinin merkezinde o dönem yüzbaşı olan M. D’nin olduğunu tespit etmişti. HTS kayıtlarına göre M.D’nin cinayet öncesi ve sonrasında Trabzon ve İstanbul Jandarma İstihbaratı arasında koordinasyon sağlayan kişi olduğu da belirlenmişti.
Dink cinayetine kamu görevlilerine ilişkin soruşturmayı yürüten savcı Gökalp Kökçü, hazırladığı iddianamede jandarma görevlilerine ilişkin şüphelilere yer vermemişti.
Kökçü, Ocak ayı başındajandarma görevlileri hakkında devam edem soruşturmadan alınmıştı. Kökçü 29 Temmuz’da yeniden soruşturmada görevlendirildi.
Kökçü’nün yeniden görevlendirilmesinin ardından, 15 Temmuz darbe girişimi ardından başlatılan soruşturma kapsamında M.D. gözaltına alındı ve tutuklandı.
27 Temmuz’da İstanbul ve Trabzon’da dört jandarma ve bir yayınevi sahibi tutuklandı, 30 Temmuz’da aralarında dönemin Trabzon jandarma İstihbarat Şube Müdürü Metin Yıldız’ın da olduğu 20 jandarma görevlisi gözaltına alındı, 3 Ağustos günü jandarma görevlilerinden Jandarma Uzman Çavuş Abdullah Dinç tutuklandı.

6 Ağustos’ta da eski Trabzon İl Jandarma Alay Komutanı Albay Ali Öz ile jandarma istihbarat görevlisi Adnan Acar ve Musa Yıldırım gözaltına alındı. (EA)

Yorumlar kapatıldı.