İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

HDP’li Garo Paylan: Neden Gazetecilerin Pasaportuna El Konuyor?

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Garo Paylan, gazeteci Hayko Bağdat’ın polisler tarafından el konmasını İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya sordu… Paylan, dilekçesinde, Bağdat’ın 6 Ağustos’ta yurtdışından İstanbul Atatürk Havalimanı’na dönüşünde polis merkezine götürüldüğünü ve burada pasaportuna el konduğunu hatırlattı.

***
HDP’li Paylan, gazeteci Hayko Bağdat’ın gerekçesiz pasaportuna el konmasını İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya sordu.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Garo Paylan, gazeteci Hayko Bağdat’ın polisler tarafından el konmasını İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya sordu.
Paylan, dilekçesinde, Bağdat’ın 6 Ağustos’ta yurtdışından İstanbul Atatürk Havalimanı’na dönüşünde polis merkezine götürüldüğünü ve burada pasaportuna el konduğunu hatırlattı.
Bağdat’a herhangi bir gerekçe belirtilmediği, açıklama yapılmadığı vurgulanan dilekçede Bağdat’ın, gerekçeyi öğrenmek istediğinde polis memurlarının kendisine “önümüzdeki günlerde öğrenirsin zaten” dedikleri hatırlatıldı.
Paylan, bu bağlamda şu soruları yöneltti:
* Gazetecilerin pasaportuna el konulmasının gerekçesi nedir ve hangi yasal düzenlemeye dayanıyor?
* 15 Temmuz darbe girişimin ardından pasaportuna el konulan ve konulacak kişiler kimler?
* Pasaportuna el konulan gazeteciler hakkında herhangi bir soruşturma var mı?
Pasaportuna el konan Bağdat, havalimanında yaşadıklarını Diken’e anlatmıştı. Bağdat’ın açıklamaları şöyle:
“İki polis beni çevirerek pasaportumu aldı. Polisler beni tanımıyordu ve mesleğimi öğrenmek istediler. Ben de gazeteci olduğumu söyledim. Bunun üzerine hangi televizyon kanalında olduğumu merak ettiler: ‘İMC TV’ dedim. Cemaat’in kanalı mı o diye sorunca, ‘Hayır. Kürtlerin kanalı. Hangisi daha tehlikeli?’ diye yanıt verdim. Gülerek, ‘Bu aralar ikisi de tehlikeli’ dediler. Hakkımda gözaltı kararı olmadığı için pasaportuma el konulduktan sonra bırakıldım.”
Hayko Bağdat kimdir?
1976 yılında İstanbul’da doğdu. İlköğrenimini Esayan, orta ve lise eğitimini Mıhitaryan Ermeni okullarında tamamladı. İstanbul Edebiyat Fakültesi Tarih bölümüne devam etti.
2002’de Yaşam Radyo’da azınlık sorunlarını gündeme taşıyan “Sözde Kalanlar” programını yaptı. Marmara Gazeetsi, Taraf’ta köşe yazarlığı yaptı.
2012’de yılında İMC TV’de Roni Margulies ile beraber “Azı Karar Çoğu Zarar” programı yapan Bağdat 2014’te ilk kitabı Salyangoz’u yayınladı.
Kayyum atanmasının ardından Bugün TV’deki programı sona erdirildi.
2016’dan beri Diken yazarı. (EA)

Yorumlar kapatıldı.