İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Dink davasında 15 Temmuz etkisi: Bazı sanıkların avukatları çekildi

Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde görülen Hrant Dink cinayeti davasında tutuklu bulunan sanıklar eski emniyet müdürü Ali Fuat Yılmazer ve eski Emniyet İstihbarat Daire başkanı Ramazan Akyürek’i savunan avukatlar müdafilikten çekildi. Duruşma başlangıcında mahkemeye ulaşan evrakları okuyan Mahkeme Başkanı Canel Rüzgar, Yılmazer ve Akyürek ile bazı tutuksuz sanıkların avukatlarının, 15 Temmuz’daki darbe girişiminin ardından görülen bu ilk duruşmada ‘müdafilikten çekildiklerine’ dair mahkemeye dilekçe sunduklarını açıkladı.

Ali Fuat Yılmazer Fotoğraf: DHA
‘FETÖ’cü deyip işin içinden çıkamazlar, cinayeti beraber işlediler’
Duruşma hala devam ederken, adliye önünde toplanan ‘Hrant’ın Arkadaşları’ adlı grupsa bir basın açıklaması yaptı.
Gruptakiler şöyle dedi: “Hakkında en yoğun şüphe bulunan kimselerden biri dönemin Trabzon Emniyet İstihbarat Başkanı Engin Dinç halen bütün Emniyet İstihbaratı’nın başında. Albay Ali Öz’ün kimlerden emir alarak cinayetin yolunu açtığını öğrenebilecek miyiz? Buna razı mı bugünün iktidar sahipleri? ‘FETÖ’cü’ denen bazı kimseler suikastin suç ortağı ama bugün koalisyon halinde muktedirlerin ‘FETÖ’cüler yaptı’ diyerek suç ortaklığından sıyrılamayacakları da açıktır. Muhtemel suçluların birer birer tutuklanması, yargı önüne çıkarılacak olması bizi elbette memnun ediyor. Ancak gelişmeleri işin aslına dair temel hayat bilgilerimizi ihmal etmeden izliyoruz. Bu cinayeti hepsi beraber işledi.”
14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, tutuklu sanıklar Yılmazer ve Akyürek’in yanısıra tutuksuz yargılanan dönemin İstanbul emniyet müdürü Celalettin Cerrah, dönemin Trabzon emniyet müdürü Reşat Altay, dönemin Trabzon İstihbarat Şube müdür yardımcısı Ercan Demir’in de aralarında bulunduğu sekiz sanık hazır bulundu.
Tutuklu sanıklardan Ogün Samast ve Yasin Hayal ise duruşmaya, hükümlü bulundukları cezaevinden Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi’yle (SEGBİS) katıldı. HDP Milletvekili Garo Paylan ve CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da duruşma salonunda izleyici olarak bulundu.

Yorumlar kapatıldı.