İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Nalbandyan: Barışçı çözüm iktidarın doğru kararları sayesinde mümkün oldu

Ermenistan Dışişleri bakanı Edward Nalbandyan 1 Ağustos’ta silahlı grup tarafından Polis Dvriye ve Nöbet Servisi Alayı (PDNSA) binasını işgale yönelik durum ve gelişen olaylar konusunda ″Barışçı çözüm Ermeistan iktidarının aklıselim, sabırlı, dengeli yaklaşımlar, kabul edilen doğru kararlar sayesinde mümkün oldu″ dedi. Dışişlerinden NEWS.am’e verilen bilgiye göre, bakan Nalbandyan’ın ilgili açıklaması dün Gürcistan başbakanı Georgi Kvirikashvili’yle buluşması esnasında geldi.

Gürcistan başbakanı da derin endişesini  ifade etti ve Ermeistan yönetimine iki güvenlik yetklisinin hayatını kaybetmesinden ötürüğ başsağlığı diledi, Gürcistan yönetiminin sorıununun barışçıl araçlarla çözülmesine yönelik adımları desteklediğini vurguladı.
Nalbandyan, Tiflis’e resmi ziyareti çerçevesinde dün Gürcistan cumhurbaşkanı Georgi Margelashvili’yle de buluştu. Taraflar buluşmada Ermeni-Gürcü işbirliğinin genişlemesiner ilişkin konuları değerlendirdiler, bölgesel işbirliği olanaklarına değindiler. Nalbandyan Margelashvili’ye Karabağ sorununda barışçı çözümü ileri taşıyabilecek olan Viyana ve St. Petersburg zirvelerinde Dağlık Karabağ sorununa ilişkin mutabakatların icrasına dair bilgi verdi.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.