İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Erivan’da Mısır Büyük Devriminin 64. Yılı kutlandı

Mısır Arap Cumhuriyeti ulusal bayramı Mısır Büyük Devriminin 64. Yılı Erivan’da törenle kutlandı. Bu vesileyle düzenlenen resepsiyonda Ermenistan Dışişleri bakanı Edward Nalbandyan, Erivan’a akredite diplomatlar, siyaset ve toplum dünyasından isimler katıldılar. Mısır’ın Erivan Bükelçisi Tarek Maati konuşmasında ″Devrim, Mısır halkının mücadele ve hayat ve özgürlüğe yönelik gayretlerinin sonucu oldu. Bu bağımsızlığın kazanılması işinde Mısırlıların inancının pratik yansımasıydı″ dedi.

Diplomat, Ermeni ve Mısır halklarını birleşitiren özel dostane ilişkilerden ötürü gurur duyduğunu ifade ederek ″Şimdi iki ülke arasında hükümetler arası komisyon faaliyetlerinin ihyası ve dışişleri bakanlıkları arasında siyasi istişareler yapılması  yanısıra özellikle bilim alanında olmak üzere farklı alanlarda işbirliği programları düzenleme yönünde çalışıyoruz. Mısır Kalkınma Adına Ortaklık Ajansının önerdiği bursları da anmak gerek, bu bursiyerler bugün itibarıyla Ermeni üniversitelerinde Arapça öğretmekteler″ dedi. Elçi terörle mücadelede Mısır’a destek için Ermeni halkına teşekkür etti, ülkesinde durumun stabil olduğunu, terörün kökten temizlenmesi yönünde ülkesinin büyük başarılar kaydettiğini ifade etti.
Elçi Ermenistan’a barış, ilerleme ve kalkınma temenni etti.
23 Temmuz 1952’de Mısır’da Kemal Abdül Nasir liderliğindeki «Özgür Subaylar» hareketi tarafından gerçekleşen askeri darbe sonrasında ülkede diktatörlük yıkılarak cumhuriyet ilan edilmişti.

Yorumlar kapatıldı.