İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Hrant Dink cinayetinin arkasından da FETÖ çıktı!

Devrim Karadağ
15 Temmuz darbe girişimin ardından gözaltındaki FETÖ’cülerden alınan ifadeler ve elde edilen deliller ile Dink davasında süreci değiştirebilecek yeni gelişmeler yaşanıyor. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Türkiye’nin ayaklarına bir zincir gibi dolanan tüm gizli kalmış karanlık noktalar bir bir aydınlatılmaya başladı. Uludere’den Muhisn Yazcıoğlu’nun ölümüne kadar tüm karanlık cinayetlerin arkasında Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) parmağı olduğu ifade edilirken son olarak Hrant Dink cinayetinde de FETÖ’nün payı olduğu ortaya çıktı.

ERMENİ LOBİSİ GÜLEN’İN İADESİ İÇİN ABD’YE BASKI YAPAR MI?
Son olarak İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında aralarında askerlerin de bulunduğu 20 şüpheli daha gözaltına alınırken, Hrant Dink cinayeti soruşturması kapsamında gözaltına alınanların sayısı 25’e yükseldi.
Dink davasının arkasında FETÖ’nün olduğu gerçeği netleşirken, Ermeni Diasporası’nın Fetullah Gülen’in Türkiye’ye iadesi için baskı yapıp yapmayacağı merak konusu olurken, ABD içinde güçlü olduğu bilinen Ermeni lobisinin yapacağı baskı ile Gülen’in iade sürecinin hızlanabileceği iddiaları ortaya atıldı.
Hrant Dink cinayeti ile FETÖ’nün bağlantısının net olarak ortada olduğunu belirten gazeteci Ufuk Ulutaş AjansHaber’e yaptığı açıklamada, Ermeni lobisinin böyle bir girişimde bulunmayacağının altını çizerek, “Hrant Dink yerli bir Ermeni’ydi. Yani Türkiye vatandaşıydı. Bu sebeple de Ermeni lobisinin Fetullah Gülen’in iadesi için ABD’ye baskı yapacağını düşünmüyorum” dedi.

İşte gazeteci Ufuk Ulutaş’ın AjansHaber’e yaptığı açıklamalar;
DİNK CİNAYETİNİN ARKASINDA FETÖ’NÜN OLDUĞU ORTADAYDI
Hrant Dink cinayetiyle FETÖ bağlantısı yeni bir bağlantı değil. Şimdiye kadar bunun üzerine gidilmemesi aslında sorunlardan bir tanesi. Çünkü bu cinayetin baş azmettiricisi olan Ramazan Akyürek’in sicilli bir Fetullahçı olduğu herkes tarafından biliniyordu. Çok net  bir şekilde Hrant Dink cinayetinin arkasında FETÖ’nün olduğu aslında ortadaydı. Belki şimdiye kadar modern Türkiye siyasi tarihindeki birçok faili meçhulün arkasında FETÖ’nün olduğunu göreceğiz. Ama bu Hrant Dink meselesi aslında elimizde en fazla kanıt olan konuydu.  Bu sebepten çok yakın bir şekilde bu cinayetin FETÖ bağlantısının ortaya çıkacağını düşünüyorum.
RAMAZAN AKYÜREK VE YASİN HAYAL’İN FETÖ BAĞLANTISI ORTADA
Son yaşanan gözaltılar ve elde edilecek ifadelerle dava yeni bir boyut kazanacaktır. Çok net bir şekilde isimler ortada, isimlerin FETÖ ile ilişkileri ortada. FETÖ’nün önce Alperen Ocakları’nı ele geçirme planlarını ardından da Büyük Birlik Partisi üzerinde oynadıkları oyunlara baktığımızda taşlar yerli yerine oturuyordu. Ortada bir Ramazan Akyürek ve Yasin Hayal gerçeği ve de bu isimlerin FETÖ bağlantıları da ortadaydı. Buna rağmen FETÖ yargıdaki güçlerini kullanarak, bu davadan kendi görünürlüklerini çekme başarısını göstermeyi başarmışlardı.
Hrant Dink cinayeti soruşturmasında gözaltı sayısı 25’e çıktı
Gündem31 Temmuz 2016 10:21
Hrant Dink cinayeti soruşturmasında gözaltı sayısı 25’e çıktı
Hrant Dink cinayetiyle ilgili gözaltına alınanların sayısı 25’e yükseldi.
DİNK DAVASI KISA SÜREDE AYDINLATILACAKTIR
Darbe girişimi sonrası dönemde FETÖ’nün şiddet içeren eylemlerini ve faili meçhullerdeki paylarını daha net olarak görmeye başladık. Bunların üzerine artık daha ayrıntılı biçimde gidilecektir. Yakın zamanda Hrant Dink Davası’nın FETÖ’cülerin büyük sorumluluğuyla birlikte aydınlatılacağını düşünüyorum.
ERMENİ LOBİSİ, GÜLEN’İN İADESİ İÇİN ABD’YE BASKI YAPMAZ
Ermeni lobisinin bu gelişmeler sonucunda ne yapacağını açıkçası tam olarak bilemiyorum. Neredeyse tüm delillerin ortaya çıkmasına rağmen Fetullah Gülen’in iadesi için ABD’ye baskı yapacağından temin değilim. Çünkü Hrant Dink yerli bir Ermeni’ydi. Yani Türkiye vatandaşıydı, Türkiyeli’ydi. Bu sebeple de Ermeni lobisinin Fetullah Gülen’in iadesi için ABD’ye baskı yapacağını düşünmüyorum.
ABD, GÜLEN HAKKINDA TÜRKİYE’DEN DAHA ÇOK ŞEY BİLİYOR
Fetullah Gülen’in iade sürecinin hukuki bir süreç olduğunu düşünmüyorum. İade süreci siyasi bir süreç. ABD’nin elinde Gülen ile ilgili Türkiye’den daha fazla kanıt vardır. Fetullah’ın şahsıyla darbeyi bağlayan çok daha somut kanıtlar ABD’nin elindedir. Hatta bu kanıtları paylaşma konusunda ABD’nin Türkiye’ye yardım bile etmesi gerekiyor. Nihayetinde 1998 yılından beri ABD’de yaşayan bir isimden bahsediyoruz. Bu adamın kimlerle görüştüğü, ilişkilerinin ne olduğu ve para trafiğini ABD’nin bizden daha iyi biliyor olması çok da normal bir durum.
GÜLEN İLE ABD YILLARCA BERABER HAREKET ETTİ
ABD, daha önce de dillendirildiği gibi Gülen’in kendisi için kullanım değerine ve şimdiye kadar Gülen’in bildiklerine bakar. Çünkü ABD bugüne kadar FETÖ ile birlikte çok işler çevirdi. Sadece Türkiye’de değil, dünyanın her tarafında birlikte hareket ettiler.  ABD, eğer kendisi için Gülen’in bir kullanım değeri kalmadığını ve bildiklerini anlatmayacağına dair güvence alabilirse Türkiye’ye iade eder. Aksi taktirde hukuki olarak ABD’nin hiçbir delile ihtiyaç duymadığını düşünüyorum.
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm hakları AjansHaber’e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. AjansHaber tarafından üretilen haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 36 ve 37. maddesine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Ayrıca internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili olarak 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen 5651 sayılı internet yasasına göre de bu durum cezai işlem gerektirmektedir.
Kaynak: Ajanshaber

Yorumlar kapatıldı.