İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Knesset Eğitim ve Kültür Komisyonu Ermeni Soykırımını tanıdı

İsrail parlamentosu Knesset Eğitim, Kültür ve Spor Komisyonu Ermeni Soykırımını tanıdı. Parlamento resmi portalının verdiği habere göre, duyuru Komisyon Bşk. Yakov Margi’den («Shas») geldi. ″Ermeni Soykırımının tanınması manevi borcumuzdur″ diyen Margi, İsrail’in bu güne dek sayıları 500 binden 1.5 milyona kadar Ermeni sakinlerin katliamını soykırım olarak tanımamış olmasından ötürü esefini ifade etti, Knesset başkanı Edelstein’e yanlışını düzeltme çağrısında bulundu.

Komisyon üyeleri Nachman Shai (Siyonist Grup), Don Khenin (Birleşik Liste) ve Zouheir Bahloul (Siyonist Grup) de Ermeni Soykırımının tanıması yönünde konuşmalar yaptılar.
Komisyondaki buluşma girişiminde bulunan Zehava Galon (Meretz) şunları  kaydetti: ″Biz her yıl burada oturan insanlara yönelik umut besliyoruz. Knesset için her yıl bu konunun görüşülmesi ve İsrail devleti ve İsrail yasama organının Ermeni Soykırımını tanıdığı yönünde karar vermemesi ayıptır ″.
Geçtiğimiz ay Knesset’te Soykırım kurbanlarının anılması etkinliği esnasında Parlamento Bşk. Yuli-Yoel EdelsteinSoykırımın tanınması düşüncesini desteklemişti. Ermeni Soykırımının tanınmasında en önde gelen şahsiyetlerden birinin de İsrail cumhurbaşkanı Reuven Rivlin olduğunu kaydedelim.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.