İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Hrant Dink soruşturmasında 26 gözaltı

Nazif Karaman
Gazeteci Hrant Dink’in öldürülmesi olayına karıştıkları iddia edilen Jandarma personeli ile ilgili operasyon genişletildi. 37 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarılırken 26 kişi yakalandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca Hrant Dink cinayetine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, cinayette rolleri oldukları iddia edilen jandarma personeline yönelik operasyon genişletildi.

İstanbul Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu savcılığına yeniden görevlendirilen Gökalp Kökçü, Hrant Dink dosyasını da teslim aldı. Hemen dosya üzerinde inceleme yapan Gökalp Kökçü, operasyon için düğmeye bastı, 37 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.
26 GÖZALTI
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından yürütülen operasyon kapsamında 24 kişi gözaltına alındı. Dosyada şüpheli olan ve gözaltı kararı verilen binbaşı Muharrem Demirkale ve Yavuz Karakaya’nın darbe gecesi Jandarma Genel Komutanlığı önünde gözaltına alınarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen darbe soruşturması kapsamında tutuklandıkları öğrenildi. Demirkale ve Karaqkaya’nın sorgu için cezaevinden İstanbul’a getirileceği belirtildi. Böylece toplam gözaltı sayısı 26 olmuş olduİstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca Hrant Dink cinayetine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, geçtiğimiz gün, 4’ü jandarma görevlisi 5 kişi gözaltına alınmıştı.
ÇEVRESİNDE İSTİHBARATÇILAR VARDI
Bilindiği gibi Hrant Dink’in öldürüldüğü gün tetikçi Ogün Samast’ın çevresinde bazı istihbaratçıların olduğu iddia edilmişti. Gerek Ogün Samast’a yapılan teşhis gerekse de HTS çalışmaları sonucu Samast’ın peşinde jandarma istihbarata bağlı kişilerin olduğu belirlenmişti. Aynı Jandarma görevlilerinin Hrant Dink’in Bakırköy’deki evine de gittikleri iddia edilmişti. O dönem İstanbul Jandarma’da istihbaratçı olarak çalılan Muharrem Demirkale’nin cinayet günü şüpheli görüşmeleri de tespit edilmişti.
Nazif KARAMAN/ÖZEL İSTİHBARAT

Yorumlar kapatıldı.