İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Rusya vatandaşı, Ermeni asıllı olduğu için Azerbaycan’da tutuklu bulunuyor

Son günlerde sosyal medyada yer alan haberlere göre, Ermeni asıllı Rusya vatandaşı Marat Ueldanov, sadece etnik aidiyeti nedeniyle bir buçuk aydan beri Azerbaycan’da tutuklu bulunuyor. Rusya Federasyunu’nun Bakü Büyükelçiliği, resmi sayfasında konuyla ilgili resmi açıklama yaptı.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı’nın, 23 Haziran 2016 tarhinde Rusya Büyükelçiliğine gönderdiği bildiriye göre,9 Haziran’da Azerbaycan devlet güvenlik servisinin memurları, Rusya Federasyonu  vatandaşı M. V. Ueldanov’u tutukladı. Ueldanov’un, Azerbaycan Medeni Kanunu’nun 234.4.3 Maddesinde belirtilen suçu işlemekle (satmak hedefiyle büyük miktarda uyuşturucu elde etmek ve saklamak) suçlanarak izolatöre götürüldüğü bildirildi.
Büyükelçilikten yapılan açıklamada, şunlar anlatıldı:
“Birkaç gün sonra Büyükelçiliğe başvuran M.V. Mirzoyan, tutuklanan kişinin öz kardeşi olduğunu, asıl soy isminin de Galustyan olduğunu, ayrıca uyuşturucu ticareti için değil, casus olmakla suçlandığı için tutuklandığını anlattı. Büyükelçilik, hemen Azerbaycan yetkili makamlarına başvurarak, konuyla ilgili açıklama yapılmasını ve kosolosluk şubesinin memurlarının, Rusya Federasyonu vatandaşını ziyaret etmesine izin verilmesini talep etti.”
Bu yazıya cevap olarak Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı 5 Temmuz tarihinde resmi şikayetini Büyükelçiliğe iletti. Büyükelçilik, konuyla ilgili çalışmalarına devam ediyor.
Kaynak:   Ermenihaber.am

Yorumlar kapatıldı.