İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Rusya’nın Bakü Büyükelçiliği, Ermeni asıllı RF yurttaşının tutuklanmasına ilişkin duyuruda bulundu

Rusya’nın Bakü Büyükelçiliği, sosyal paylaşım sitelerinde yer alan Azerbaycan’da Ermeni asıllı Rusya yurttaşı Marat Veldanov’un tutuklanmasına ilişkin resmi duyuruda bulundu. Trend Ajansının verdiği haberde Rusya Bakü Büyükelçiliği duyurusunda, Elçiliğin Azerbaycan Dışişleri Bakanlığından bu yıl 23 Haziran’da, 9 Haziran’da Azerbaycan Devlet Güvenlik Servisi çalışanlarının RF yurttaşı M. V. Veldanov’un  Ceza Yasasının m.234.4.3 madesinde tanımlı suç (ticari amaçlı büyük miktarda uyuşturucu madde temini veya muhafazası) şüphesiyle tutuklandığı yönünde protesto notası aldığı kaydedildi.

Anılan kişinin teftiş amaçlı olarak tutukevine nakledildiğinin kaydedildiği duyurunun devamında şunlar da belirtildi:
«Birkaç gün sonra yurttaş M.V. Mirzoyan, tutuklananın kardeşi olduğu, gerçek soyadının Galstyan olduğu ve yasadışı uyuşturucu dolaşımından değil, casusluk şüphesiyle tutuklandığını ifade ederek  Büyükelçiliğe başvurdu. Elçilik hemen çalışma prosedürü çerçevesinde Azerbaycan yetkili organlarına başvurarak, sorumlularda açıklamada bulunulmasu ve Konsolosluk Bl.’ü çalışanlarının RF yurttaşını ziyaret etmelerine izin vermeleri ricasında bulundu».
Haberde bu başvurunun teyidi olarak Azerbaycan Dışişleri bakanlığına 5 Temmuz’da bir protesto notası yollandığı kaydedildi.
Büyükelçilik, konuya ilişkin açıklama ve tutuklananla görüşme izni için Azerbaycan tarafıyla çalışmalarını sürdürmekte.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.