İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

“Sasna tsrer”de 2 kişi yaralı

26 Temmuz gecesi, saat 02:00 civarında Yerevan’da “Sasna tsrer” silahlı grubu tarafından işgal edilmiş karakola polis tarafından açılan ateş sonucu silahlı grubun iki üyesi Ashot Petrosyan ve Hovhannes Harutyunyan yaralanıp hastaneye kaldırıldı.

Grubu destekleyen “Himnadir khorhrdaran” (Kurucu parlamentosu) muhalif partisi tarafından yapılan açıklamaya göre gün gece bir olay daha meydana geldi. Silahlı grubu destekleyen bir vatandaş kendisine ait arabayı gıda ürünleriyle yükleyip, polis barikadlarını geçti ve işgal edilmış polis karakolunda bulunanlara yemek ulaştırdı.
17 Temmuz saat 5:00 civarında kendilerini “Sasna tsrer” olarak tanımlayan silahlı grubu taşıyan bir kamyon karakol önündeki kapıyı kırarak binanın kapısına kadar ilerledi. Silahlı kişiler içeriye girerek binayı işgal etti ve 7 polisi rehin aldı.
Çatışmalar sırasında bir polis öldürülmüş, saldırganlarla görüşmek amacıyla karakola giren Ermenistan Emniyet Müdürü Yardımcıları Valery Osipyan ve Vardan Yeghiazaryan da rehin alınmıştı.
22 Temmuz’da ise  polis merkezine gelen bir grup eylemci içeridekilere yemek göndermek istemişti, ancak polis izin vermeyip emniyet ile eylemciler arasında çatışma çıkmıştı.  Çatışmalarda 136 kişinin gözaltına alındığı, 51 kişinin de yaralandığı belirtilmişti.
Bugün itibariyle bütün rehineler serbest bırakılmış. Polis karakolunda ise 28 silahlı kişi bulunuyor. “Sasna tsrer” 22 Haziran’da tutuklanan muhalif “Nor Hayastan’’ (Yeni Ermenistan) siyasi hareketi lideri Jirayr Sefilyan’ın başta olmak üzere siyasi mahkumların serbest bırakılmasını talep ediyor.
Kaynak:   Ermenihaber.am

Yorumlar kapatıldı.