İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Dünya Gençlik Günü’nde terör endişesi

Polonya’nın ev sahipliğinde düzenlenen 31. Dünya Gençlik Günü etkinliklerine Katolik Kilise’sine mensup yaklaşık 2 milyon kişi katılıyor. Fransa’da bir rahibin öldürüldüğü kilise baskınını IŞİD’in üstlenmesi, Krakow’da toplanan Katoliklerde endişeye yol açtı. Fransız heyetinden Marsilya Başpiskoposu Georges Pontier terör saldırılarının Müslümanlara karşı tepkiye dönüşmemesi gerektiğini belirtti: “Kendimizi nefrete, korkuya ve intikam duygusuna teslim etmemeliyiz. Çünkü bu tam da onların istediği şey. Bizi birbirimize düşürmeye çalışıyorlar. Özellikle de Müslüman toplumuna karşı.” (Hıristiyanlık bu işte. Çamur atanlar utansın. HYETERT)

Dünya Gençlik Günü’ne katılanlar, kilisenin bir terör saldırısına hedef olmasından duydukları endişeyi dile getirdi:
“Fransa’daki saldırıdan dolayı artık daha fazla korkuyorum, daha önce Yahudiler hedef alındı, şimdi ise Hristiyanlar saldırıya uğradı. Hristiyanlara yapılan saldırı elbette diğerlerinden daha farklı hissettirdi.”
Krakow kentinde 25 Temmuz’da başlayan ve ay sonuna kadar devam edecek olan etkinlik için yoğun güvenlik önlemi alındı. 27 Temmuz’da Papa Francis’in de Krakow’a gelmesi bekleniyor.
Dünyanın dört bir yanından Katolik gençleri bir araya toplamayı amaçlayan ve iki yılda bir düzenlenen etkinlik ilk kez 1984’te Papa İkinci Jean-Paul tarafından hayata geçirildi.

Yorumlar kapatıldı.