İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Yerevan’da rehinelerin tutulduğu polis karakolunda bulunanların yemek ve ilaç sorunu çözülüyor

17 Temmuz’da silahlı grup tarafından basıldığı ve rehinelerin tutulduğu polis karakolunda bulunanların yemek ve ilaç sorunu çözülüyor. Dağlık Karabağ Cumhuriyeti parlamento milletvekili Vitali Balasanyan “İlaç ve yemek sorunu çözülüyor. Hatta ben oraya tıbbi yardım da götürdüm. Artık iki gündür oradakilere gereken yardım veriliyor” dedi. Vitali Balasanyan silahlı grup ile yürütülen görüşmelere katılmak üzere 21 Temmuz’da Stepanakert’ten Yerevan’a geldi.

Ermenistan’ın başkenti Yerevan’daki “Erebuni’’ polis karakolunu basan silahlı grup 6. gündür polisleri rehin tutmaya devam ediyor. 17 Temmuz saat 5 civarında kendilerini “Sasna tsrer” olarak tanımlayan silahlı grubu taşıyan bir kamyon karakol önündeki kapıyı kırarak binanın kapısına kadar ilerledi ve silahlı kişiler içeriye girerek binayı işgal etti ve 7 polisi rehin aldı. Çatışmalar sırasında bir polis öldürüldü. Rehineler arasında, görüşmek amacıyla karakola giren Ermenistan Emniyet müdürü yardımcıları Valery Osipyan ve Vardan Yeghiazaryan da bulunuyor.
Silahlı grup 22 Haziran’da tutuklanan muhalif “Nor Hayastan’’ (Yeni Ermenistan) siyasi hareketi lideri Jirayr Sefilyan’ın başta olmak üzere siyasi mahkumların serbest bırakılmasını istiyor. Ermenistan Güvenlik Servisinden yapılan açıklamaya göre ise polis merkezinde tutulan 7 rehineden ikisi serbest bırakıldı, 5 rehinenin kurtarılması ve silahlı grup üyelerinin güç kullanmadan polise temsil olması için görüşmeler devam ediyor.
Kaynak:   Ermenihaber.am

Yorumlar kapatıldı.