İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Varujan Avetisyan: «Sasna Tsrer» Grubunun teslim olduğuna ilişkin bilgilar uydurma

«Sasna Tsrer» Grubu üyesi Varujan Avetisyan, «Sasna Tsrer» Grubunun silahını bıraktığına ilişkin yalan haberler yayıldığını ifade ederek bunu tekzip etti. Avetisyan, kendileri için güvenlik teminatı olan rehin polisleri, burada bulunacak medya mensuplarıyla bunun ikamesi ve bunun asgari 15 gün ve azami bir ay süreyle devam etmesi yönünde mutabakata ulaştıklarını ifade etti. Bu çerçevede alanda bir basın merkezi kurulacak, sürekli Internet bağı ve canlı yayın olanağı sağlanacak.

***
«Sasna Tsrer» Grubunun teslim olduğuna ilişkin bilgilar uydurma. Açıklama bugün 23 Temmuz’da Polis Devriye Nöbet Servisi Alayı Binasında basın mensuplarıyla buluşma esnmasında «Sasna Tsrer» Grubu üyesi Varujan Avetisyan’dan geldi.
Avetsiyan basın toplantısı öncesinde «Sasna Tsrer» Grubunun silahını bıraktığına ilişkin yalan haberler yayıldığını ifade ederek bunu tekzip etti.
Avetisyan, kendileri için güvenlik teminatı olan rehin polisleri, burada bulunacak medya mensuplarıyla bunun ikamesi ve bunun asgari 15 gün ve azami bir ay süreyle devam etmesi yönünde mutabakata ulaştıklarını ifade etti. Bu çerçevede alanda bir basın merkezi kurulacak, sürekli Internet bağı ve canlı yayın olanağı sağlanacak.

Hatırlatalım: 17 Temmuz sabahı bir grup silahlı kişi PDNSA’yı işgal ederek burada bulunan polisleri rehin aldı. Olay esnasında PDNSA Komutan yard. albay Artur Vanoyan şehit düşerken dört polis yaralandılar. Olayda işgalci gruptan bir kişi de ağır yaralandı. İşgal sonrasında bugün serbest mutabakat çerçevesinde tüm rehin polisler serbest bırakıldı. Son kalan 2 rehin kişi Emniyet Teşkilatı Bşk. yard. Vardan Yeghiazaryan ve Erivan İl Emniyet Md. Yard. Valeri Osipyan’dı.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.