İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

PDNA İşgalinin 7. Günü- Khorenatsi Sokağında durum

Erivan Khorenatsi Sokağı üzerinde bulunan Polis Devriye ve Nöbet Servisi Alayı (PDNSA) binasının silahlı bir grup tarafından işgali üzerinden 150 saat geçti, binada birkaç polis rehin tutulmakta. Gece Khorenatsi Sokağında durum sakin ve rahat geçti, arbede kaydedilmedi. Şu anda alanda az insan bulunmakta. Bunlar gündoğumunu Khorenatsi Sokağında karşıladılar.

Dün akşam PDNSA Binasını işgal eden silahlı gruba destek için Khorenatsi Sokağı tekrar kalabalıktı. Milletvekili Nikol Paşinyan burada bir konuşma yaptı.
Hatırlanacağı gibi dün cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan da cumhurbaşkanlığı konutunda yapılan toplantıda şu çağrıda bulunmuştu:
«Polis Devriye ve Nöbet Servisi  Alayı mevkiini işgal etmiş olan militanlara itidal göstermeleri ve proaktif işlemleriyle başkalarının hayatını tehlikeye atmamaları  çağrısında bulunuyorum.
Rehineler serbest bırakılmalıdır.
Silahlı grup silahlarını teslim etmelidir.

Çözüm Ermenistan Cumhuriyeti Anayasası ve yasalarının tam muhafazasıyla gerçekleşmelidir».
http://news.am/tur/news/338579.html

Hatırlatalım: 17 Temmuz sabahı bir grup silahlı kişi PDNSA’yı işgal ederek burada bulunan polisleri rehin aldı. Olay esnasında PDNSA Komutan yard. albay Artur Vanoyan şehit düşerken dört polis yaralandılar. Olayda işgalci gruptan bir kişi de ağır yaralandı. Şu anda rehinelerin sayısı 4.

Yorumlar kapatıldı.