İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni Patriği Genel Vekili “Demokrasi Deklarasyonu” imzaladı

15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen darbe girişimini kınamak için üç dinin temsilcisi ve bazı konsolosluklar, “Demokrasi Deklarasyonu” imzaladı… Taksim Meydanı’ndaki imza törenine, İstanbul Müftü Yardımcısı Abdurrahman Binbir, Ermeni Patriği Genel Vekili Aram Ateşyan, Türkiye Musevileri Hahambaşı Rav İsak Haleva, Süryani Patriği Yusuf Sağ, Süryani Kadim Metropoliti Yusuf Çetin ve İstanbul Latin Katolik Episkoposu Ruben Tierrablanca Gonzalez katıldı. Etkinliğe, Ukrayna, İsviçre, İsrail, Meksika, Bosna Hersek, Kuveyt, Tunus, Cezayir, Panama ve Pakistan’ın İstanbul başkonsoloslukları da destek verdi.

***
15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen darbe girişimini kınamak için üç dinin temsilcisi ve bazı konsolosluklar, “Demokrasi Deklarasyonu” imzaladı.
Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın öncülüğünde Türkiye’deki ruhani liderler, konsoloslar, iş, kültür, sanat, hukuk, spor ve medya dünyasından çok sayıda isim Taksim Anıtı’nın önünden yürüyerek, darbe girişimi sırasında hayatını kaybeden şehitlerin isminin yazılı olduğu platforma geçti.
Taksim meydanındaki platformda hayatını kaybeden şehitler anma töreninden  sonra Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın okuduğu ‘Demokrasi Deklarasyonu’nda şu ifadeler yer aldı:
“Demokrasi hürriyettir. Eşitliktir. İnsan onuruna yakışır, eşit bir yaşamdır. 15 Temmuz 2016 günü, Türkiye’de gerçekleşen darbe teşebbüsü; hürriyetimize, eşitliğimize, farklılıklarımıza ve varlığımıza yönelmiş bir suikasttır. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, bu suikaste karşı tarihin gördüğü en onurlu direnişlerden birine imza attı. Halkımız, cumhuriyetin kurumları, cemaatler, sivil toplum kuruluşları ve medya büyük bir sınavı başarıyla verdi. Tanklardan, uçaklardan, helikopterlerden sivil vatandaşlarımıza yönelen saldırılarda, insanlarımızı kaybettik. Şehitler verdik. Millet var olsun, vatan sağ olsun. Demokrasiye sahip çıkmak için çok sebebimiz var. Bu uğurda şehit olmuş vatandaşlarımızın fiili vasiyeti de bu sebepler arasındadır. Aziz hatıralarını sonsuza kadar saygıyla yaşatacağız. Daima insanlık, daima demokrasi için milletimizin ve ülkemizin yanındayız.”
Taksim Meydanı’ndaki imza törenine, İstanbul Müftü Yardımcısı Abdurrahman Binbir, Ermeni Patriği Genel Vekili Aram Ateşyan, Türkiye Musevileri Hahambaşı Rav İsak Haleva, Süryani Patriği Yusuf Sağ, Süryani Kadim Metropoliti Yusuf Çetin ve İstanbul Latin Katolik Episkoposu Ruben Tierrablanca Gonzalez katıldı.
Etkinliğe, Ukrayna, İsviçre, İsrail, Meksika, Bosna Hersek, Kuveyt, Tunus, Cezayir, Panama ve Pakistan’ın İstanbul başkonsoloslukları da destek verdi.
Kaynak:   Ermenihaber.am

Yorumlar kapatıldı.