İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Kongre üyesi: Karabağ meselesinde anlaşma durumunda Bakü’nün bunları takip edeceğine ilişkin teminatlar gerekli

ABD Kongresi Temsilciler Meclisi üyesi Jim Costa, ABD’nin Ermenistan’ın kurumsal gelişimi için daha fazlasını yapması gerektiğini kaydeden Kongre üyesi ″Gerçekte ben Dışişleri bakanı John Kerry’ye Karabağ meselesini çözmeyi çok istediğine inanıyorum. Ancak Rusya’nın durumu bilinmemekte. Karabağ meselesinde anlaşma durumunda Bakü’nün bunları takip edeceğine ilişkin teminatlar gerekli. Ve ben ve belki de sizlerden çokları için ‘Anlaşmayı takip yönünden Azerbaycan ve Rusya’ya güvenmek mümkün mü? ‘ sorusu oluşmakta″ dedi.

***
Birleşik Devletler, Karabağ çatışmasının çözümü meselesinde rolünü oynamalı. Beyan 20 Temmuz’da Ermenistan Amerikan Üniversitesindeki konferansı esnasında’dan geldi.
Costa ″Anlaşmaya ulaşmanın mümkün olup olmamasından bağımsız olarak, Ermenistan’a barışçı ilişkilerin korunmasının mümkün olduğu sakin bir partnör gerekli ″ dedi.
ABD’nin Ermenistan’ın kurumsal gelişimi için daha fazlasını yapması gerektiğini kaydeden Kongre üyesi ″Gerçekte ben Dışişleri bakanı John Kerry’ye Karabağ meselesini çözmeyi çok istediğine inanıyorum. Ancak Rusya’nın durumu bilinmemekte. Karabağ meselesinde anlaşma durumunda Bakü’nün bunları takip edeceğine ilişkin teminatlar gerekli. Ve ben ve belki de sizlerden çokları için ‘Anlaşmayı takip yönünden Azerbaycan ve Rusya’ya güvenmek mümkün mü? ‘ sorusu oluşmakta″ dedi.
Öğrencilerden birinin ″Dağlık Karabağ’ı ziyaret etmek ister misiniz?″ sorusuna Kongre üyesi ″Evet, orada olmayı isterdim. Ve sadece Dağlık Karabağ’ın güzelliklerinin tadını çıkarmak için değil, aksin daha yapıcı olmak için″ yanıtını verdi.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.