İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Jim Costa, ABD Kongresinin Ermeni Soykırımını tanıması umudunu ifade etti

ABD Kongresi Temsilciler Meclisi üyesi  Jim Kosta, bugüm 20 Temmuz’da Ermenistan Millet Meclisi Bşk. Galust Sahakyan’la buluşmasında, önümüzdeki süreçte ABD Kongresinin Ermeni Soykırımını tanıması umudunu ifade etti. Millet Meclisi’nden NEWS.am’e verilen bilgiye göre Sahakyan, buluşmada Birleşik Devletlerin Ermenistan’ın önemli partnörlerinden biri olduğu, Ermenistan siyasi ve ekonomik yaşamında önemli bir yer tuttuğunu ifade etti. (Başkan adayları son 40 yılda görülenlerin aksine soykırımı kabul edeceklerine dair bir söz söyledikleri yok. HYETERT)

Sahakyan, Ermenistan’ın Ermeni-Amerikan Parlamentolar arası bağlarının gelişimine büyük önem verdiğini kaydetti, ABD Kongresi Ermeni İşleri Komisyonunun verimli çalışmalarını yüksek takdir etti.
Sahakyan, ABD’nin AGİT Minsk Grubu üyesi olarak Dağlık Karabağ çatışmasının barışçı çözümü, bölgesel barış ve istikrarın teminin yönelik çabalarını yüksek takdir etti.
Ermenistan Millet Meclisi Bşk, Kongre üyelerinin Ermeni Soykırımının  tanınmasının gerekliliğini dillendirmeleri bu yönde gösterdiği çabalar için teşekkür etti, bu çabaların mutlaka başarıya ulaşacağını ifade etti.
Costa, kabul için teşekkür etti, Ermenistan’ı ziyaretin çoktandır hayali olduğunu ifade etti. Ermeni Soykırımının tanınması konusunda Kosta ″ABD Kongre üyesi Ermeni İşleri Grubu üyesi olarak, Ermeni Soykırımının tanınması ve artık soykırımların olmaması için tüm çabalar gösterilmeli″ dedi. Jim Costa, önümüzdeki süreçte ABD Kongresinin Ermeni Soykırımını tanıması umudunu ifade etti. Costa, Dağlık Karabağ sorununun diplomatik yolla ve önemlisi Karabağ’ın müzakerelere katılımı aracılığıyla çözümlenmesi umudunu kaydetti.
Taraflar benzer ziyaretlerin, parlamentolararası bağların daha da genişlemi ve aktifleşmesine yönelik sürekli olması umudunu belirtti.
Ermenistan Millet Meclisi Bşk. Galustyan, Ermeni dostu faaliyetlerinden ötürü Jim Costa’yı  Ermenistan Millet Melisi ″Onur″madalyasıyla ödüllendirdi.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.