İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Azerbaycanlı ”Meydan TV”den Ermeni Soykırımını tanıma çağrısı

“Türkiye’ye karşı haksızlık” başlıklı metnin yazarı Renata Akhundova yazısında şu ifadelere yer verdi: “Bugünkü Azerbaycan’da cumhurbaşkanın başta olmak üzere bütün vatandaşları Ermeni Soykırımının inkar ediyor. Kendilerini demokrası için mücadele verenler sayan ünlü entelektüllerden ve siyasetçilerden hiç kimse Ermeni Soykırımı hakkında “sözdesiz” konuşmuyor. Soykırımı inkar edenlerin inatçılığının temelinde Karabağ sorunu. Karabağ ihtilafı yüzünden Azerbaycanlılar Ermenistan’ı ülke olarak, Ermeni halkını ise etnik millet olarak kabul etmiyorlar”. Renata Akhundova yazısında Azerbaycan’a tarihi gerçeği kabul edip Ermeni Soykırımını tanıma çağrısını yaptı.

***
Almanya’da faaliyet gösteren Azerbaycanlı “Meydan TV” sitesi dün yayınladığı bir yazıda Azerbaycan iktidarlarını tarihi gerçeği kabul etmemesi ve Ermeni Soykırımını tanımaması konusunda suçladı.
“Türkiye’ye karşı haksızlık” başlıklı metnin yazarı Renata Akhundova yazısında şu ifadelere yer verdi: “Bugünkü Azerbaycan’da cumhurbaşkanın başta olmak üzere bütün vatandaşları Ermeni Soykırımının inkar ediyor. Kendilerini demokrası için mücadele verenler sayan ünlü entelektüllerden ve siyasetçilerden hiç kimse Ermeni Soykırımı hakkında “sözdesiz” konuşmuyor. Soykırımı inkar edenlerin inatçılığının temelinde Karabağ sorunu. Karabağ ihtilafı yüzünden Azerbaycanlılar Ermenistan’ı ülke olarak, Ermeni halkını ise etnik millet olarak kabul etmiyorlar”.
Renata Akhundova yazısında Azerbaycan’a tarihi gerçeği kabul edip Ermeni Soykırımını tanıma çağrısını yaptı.
  
Kaynak:   Ermenihaber.am

Yorumlar kapatıldı.