İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan’da silahlı grup polis karakolu bastı

Ermenistan’ın başkenti Erivan’da silahlı bir grubun polis karakolunu bastığı bildirildi. Olay sırasında bir polisin öldüğü ve 2 polisin yaralandığı aktarıldı. Polis yetkilileri, iki polisin özel kuvvetler operasyonuyla kurtarıldığını duyurdu. Silahlı saldırganların 7 kişiyi rehin tuttuğu aktarıldı. Grubun muhalif lider Zhirayr Sefilyan’ın serbest bırakılmasını talep ettiği de öne sürüldü… Reuters’a göre güvenlik yetkilileri, silahlı grubu destekleyenlerin, internet üzerinden hükümete karşı ayaklanma olduğuna dair gerçeği yansıtmayan söylentiler yaydığı suçlamasında bulundu.

*** 
Saldırıda 1 polisin öldüğü ve 7 kişinin rehin alındığı belirtildi
Ermenistan’ın başkenti Erivan’da silahlı bir grubun polis karakolunu bastığı bildirildi.
Olay sırasında bir polisin öldüğü ve 2 polisin yaralandığı aktarıldı. Polis yetkilileri, iki polisin özel kuvvetler operasyonuyla kurtarıldığını duyurdu.
Silahlı saldırganların 7 kişiyi rehin tuttuğu aktarıldı.
Grubun muhalif lider Zhirayr Sefilyan’ın serbest bırakılmasını talep ettiği de öne sürüldü.
Sefilyan, 20 Haziran’da “silahlı ayaklanma planlamak” suçlamasıyla gözaltına alınmıştı.
Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’ı eleştiren Sefilyan’ın, hükümetin Azerbaycan’la uzun zamandır devam eden sorunları ele alış şeklinden de ‘memnun olmadığı’ belirtildi.
Reuters’a göre güvenlik yetkilileri, silahlı grubu destekleyenlerin, internet üzerinden hükümete karşı ayaklanma olduğuna dair gerçeği yansıtmayan söylentiler yaydığı suçlamasında bulundu.
Silahlı grubun bir diğer isteğinin ise Sarkisyan’ın istifası olduğu iddia edildi.
Krizin çözülmesi için silahlı grup ile görüşmeler, Ulusal Güvenlik Servisi Başkanı Vladimir Gasparyan öncülüğünde devam ediyor.

Yorumlar kapatıldı.