İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Almanya’dan Erdoğan’a fren

Ermeni Soykırımı kararı alınması sonrası gerginleşen Almanya-Türkiye ilişkileri, vekillere İncirlik yasağı getirilmesiyle daha da sertleşti. Ermeni Soykırımı kararı alınması sonrası gerginleşen Almanya-Türkiye ilişkileri, Alman milletvekillerine İncirlik Hava Üssünü ziyaret yasağı getirilmesiyle daha da gerildi. Savunma Bakanı Ursula von der Leyen, İncirlik’e gönderilecek AWACS’lar için mecliste oylanacağını, milletvekillerinin kendilerini kabul etmeyen bir ülkeye askeri uçak gönderilmesine onay vermeyeceklerinin açık olduğunu söyledi. Fränkischer Tag gazetesi yorumunda “Milletvekillerimiz İncirlik’teki askerleri ziyaret edemiyorsa, Alman ordusunun o zaman orada kaybedecek en ufak bir şeyi kalmamıştır. IŞİD teröristleriyle cepheyi zayıflatacak olsa da derhal geri çekilmeleri gerekir. Demokratik yollarla seçilmiş temsilcilerimizle istediği gibi oynayamayacağının Erdoğan’a açıkça ifade edilmesi zorunludur. Kendisi fazla ileri gitti.” dedi.

Deutsche Welle’den aldığımız yorumda da Erdoğan’ın tavrı eleştiriliyor.

İngiltere’nin her bölgesine büyük siyasi krizler yaşanıyor. İşçi Partisi yeniden lider seçimine hazırlanıyor. Partinin Merkez Yürütme Kurulu Jeremy Corbyn’nin parlamento içindeki milletvekillerinin desteğini almadan oy pusulasında isminin olacağı açıklaması partinin içindeki sağcı kanat için büyük bir yenilgi olarak görülüyor.
Counterfire ve Savaşa Karşı Koalisyon Sözcüsü Lindsey German bu hafta sol hareketi için Jeremy Corby’nin desteklenmesi gerektiğini vurguluyor ve parlamento dışında da önemli eylemler yaşandığı aktarıyor.
Fransa’da el Khomri iş yasası hükümetin Meclisi ikinci defa baypas etmesiyle onaylandı. Küçük çaplı birçok eylemlerin farklı bölgelerde eş zamanlı gerçekleşmesine rağmen yaz tatillerinden dolayı hareket şimdilik çok zayıfladı. Zaten hükümet de 4 gözle tatil havasının yaygınlaşmasını bekliyordu.
Fakat işçi, emekçi ve gençler içerisinde öfke ve kararlılık hâlâ güçlü. La Forge dergisinden çevirdiğimiz yazı 4 aylık mücadelenin gelecek mücadelelere bıraktığı kazanımları konu ediyor.

Yorumlar kapatıldı.