İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Türkiye’ye ilk tebrik Ermeni Büyükelçi’den

UNESCO Dünya Miras Listesi 40. Toplantısı, İstanbul Kongre Merkezi’nde devam ediyor. Toplantının bugünkü oturumunda, yeni adaylık dosyaları değerlendirmeye alındı. Yapılan oylama sonucunda Kars Ani Harabeleri’nin, Dünya Miras Listesi’ne alınması kararlaştırıldı. Böylece, Kars Ani Harabeleri Türkiye’den UNESCO Dünya Miras Listesi’ne eklenen 16. Kültürel varlık oldu. Sonucun açıklanmasının ardından Ermenistan Büyükelçisi Vahram Kazhoyan, UNESCO Türkiye Daimi Temsilcisi Büyükelçi Hüseyin Avni Botsalı’yı tebrik etti.

***
İstanbul (cihan)- Kars’taki Ani Harabeleri’nin UNESCO Dünya Miras Listesi’ne alınmasına ilk tebrik Ermenistan Büyükelçisi’nden geldi.
UNESCO Dünya Miras Listesi 40.
Toplantısı, İstanbul Kongre Merkezi’nde devam ediyor. Toplantının bugünkü oturumunda, yeni adaylık dosyaları değerlendirmeye alındı. Yapılan oylama sonucunda Kars Ani Harabeleri’nin, Dünya Miras Listesi’ne alınması kararlaştırıldı.
Böylece, Kars Ani Harabeleri Türkiye’den UNESCO Dünya Miras Listesi’ne eklenen 16. Kültürel varlık oldu.
ERMENİSTAN BÜYÜKELÇİSİ’NDEN TEBRİK
Sonucun açıklanmasının ardından Ermenistan Büyükelçisi Vahram Kazhoyan, UNESCO Türkiye Daimi Temsilcisi Büyükelçi Hüseyin Avni Botsalı’yı tebrik etti.
Türk heyeti olarak çok mutlu ve gururlu olduklarını söyleyen UNESCO Türkiye Daimi Temsilcisi Büyükelçi Hüseyin Avni Botsalı “Ani Harabeleri ile Türkiye’nin 16. alanı olarak listeye girdi. Çok mutlu ve gururluyuz. UNESCO’nun geleceğe bakma zamanı gelmiştir. Dünyanın artık medeniyetler çatışmasını sona erdirmesinin, insanlık ve medeniyet adına hepimizin bir araya gelmesinin vakti gelmiştir. Anadolu kültür ve medeniyetler mezarlığı değil müzesidir. Biz de bundan gurur duyuyoruz. Gelecek kuşaklara umut verdik. Komşu devletlerde yaşayanlara bir mesaj ve umut verdik.” dedi.
UNESCO’nun Ermenistan Büyükelçisi Vahram Kazhoyan ise yaptığı açıklamada,”Kültürel mirasının yüzde 70’i kendi idari sınırlarının dışında yer alan Ermenistan, komşu devletlerin bunları korumasını takdirle karşılamaktadır. Ani’nin Ermenistan için önemli olduğunu söyleriz. Bu sadece bir ulusa ait olamaz. İnsanlığa ait olmalıdır. UNESCO’da yerini almasından dolayı çok mutluyuz. Türkiye Ermeni kültüründen kalma bir yapıtı kaydettirdi. Umarım sonuncusu olmaz.” diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar kapatıldı.