İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Türkiye’de temsilciği bulunmayan Ermenistan’dan vatandaşlarına çağrı

 Ermenistan Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’de bulunan ve olaylardan zarar gören vatandaşlarına erişim için özel hat oluşturdu. Türkiye ile diplomatik ilişkileri bulunmayan Ermenistan, dün geceden bu yana İstanbul ve Ankara başta olmak üzere Türkiye’de yaşanan olayların ardından Türkiye’deki kendi vatandaşlarına erişim için özel bir hat oluşturdu.

Türkiye’de büyükelçilik veya resmi bir temsilciliği bulunmayan Ermenistan hükümeti, ülkenin Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla oluşturduğu hatla Türkiye’de bulunan ve olaylardan zarar gören Ermenistan vatandaşlarının doğrudan Ermenistan Dışişleri Bakanlığı ile temasa geçmesini istedi.
Ermenistan Dışişleri Bakanlığı basın sözcüsü Tigran Balayan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Türkiye’de Ermenistan misyonunu başka herhangi bir ülkenin temsil etmediğini belirtti.

Türkiye’deki gelişmeleri takip ettikleri belirten Balayan, “Komşu ülkede, demokrasi, insan hakları ve temel özgürlüklere saygılı bir düzen ve istikrar tüm bölge için önemli” dedi.
Ermenistan Dışişleri Bakanlığı yayımladığı duyuruda, Türkiye’de internet sosyal ağlarının kesilmesi durumunda, telefon ve e-posta yoluyla Bakanlığa doğrudan erişim sağlanabileceğini belirtti. (Hrant Kasparyan / Demokrat Haber)

Yorumlar kapatıldı.