İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Dışişleri: Nis’teki terör olayında bir Ermenistan yurttaşı hayatını kaybetti

NEWS.am’e açıklamada bulunan Ermeni Kilisesi Nis ruhani önderi  Abegha  Grigor Haçatryan’dan geldi. Peder Grigor şunları kaydetti: «İki-üç saat önce alınan verilere göre olayda bir Ermeni kadın hayatını kaybetti ve 3 yaralı var. Şimdilik bilgi bu kadar. Hayatını kaybeden kadın yaklaşık 40 yaşında, başka ayrıntı bilmiyoruz. Gün yeni doğdu, gece keşmekeş hakimdi, henüz ayrıntılar belli değil».

***
Nis’teki terör olayında bir Ermenistan yurttaşı hayatıı kaybetti. Bilgi Ermenistan Dışişleri Bakanlığından geldi. Dışişlerinin ilgili açıklamasında şunlar kaydedildi:
«Ermenistan’ın Marsilya Başkonsolosluğu, hayatını kaybedenin yakınlarıyla bağlantı içindedir».
NEWS.am daha önce 14 Temmuz gecesi Fransa’nın Nis kentinde gerçekleşen terör olayı kurbanlar arasında ilk verilere göre bir Ermeninin de bulunduğunu bildirdi. Bilgi NEWS.am’e açıklamada bulunan Ermeni Kilisesi Nis ruhani önderi  Abegha  Grigor Haçatryan’dan geldi.
Peder Grigor şunları kaydetti:
«İki-üç saat önce alınan verilere göre olayda bir Ermeni kadın hayatını kaybetti ve 3 yaralı var. Şimdilik bilgi bu kadar. Hayatını kaybeden kadın yaklaşık 40 yaşında, başka ayrıntı bilmiyoruz. Gün yeni doğdu, gece keşmekeş hakimdi, henüz ayrıntılar belli değil».
14 Temmuz saat 22:30 Fransa’nın Nis kenti İngiliz sahilinde toplanmış Bastil Gününü kutlayan insanların arasına bir kamyon daldı. Kamyon şoförü, mümkün olduğunca fazla insanı ezmek için yaklaşık 2 km. zikzaklar çizerek ilerledi. Şoför daha sonra halkın üzerine ateş açtı. Şoför polisin operasyonu sonucu öldürüldü. Kamyonda büyük miktarda silah ve patlayıcı madde bulundu. Son verilere göre olayda aralarında çocular da olmak üzere 80’i aşkın insan öldü.
Son verilere göre olayda 84 kişi hayatını kaybederken, yaralılardan 18’nin durumu ağır. Olayın faili şoför Tunus ve Fransa yurttaşlıklarına sahip ve 31 yaşında. Poliste sahtekarlıktan sabıkası bulunmakta.
Ermeni Kilisesi Nis ruhani önderi  Abegha  Grigor Haçatryan, NEWS.am’e açıklamasında olayda 3 Ermenin de yaralı bulunduğu bilgisini verdi.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.