İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Yurttaşlar, Erivan Fransa Büyükelçiliği önüne Nis kurbanları için çiçekler koyuyor

Yurttaşlar bugün 15 Temmuz sabah erken saatlerden itibaren, dün gece Nis’te gerçekleşen terör olayı sonucu hayatını kaybedenler anısına çiçekler koyuyor. Hatırlatalım: 14 Temmuz saat 22:30 Fransa’nın Nis kenti İngiliz sahilinde toplanmış Bastil Gününü kutlayan insanların arasına bir kamyon daldı. Kamyon şoförü, mümkün olduğunca fazla insanı ezmek için yaklaşık 2 km. zikzaklar çizerek ilerledi. Şoför daha sonra halkın üzerine ateş açtı. Şoför polisin operasyonu sonucu öldürüldü. Kamyonda büyük miktarda silah ve patlayıcı madde bulundu.

Son verilere göre olayda 84 kişi hayatını kaybederken, yaralılardan 18’nin durumu ağır. Olayın faili şoför Tunus ve Fransa yurttaşlıklarına sahip ve 31 yaşında. Poliste sahtekarlıktan sabıkası bulunmakta.
Ermenistan Dışişleri Bakanlığı basın sözcüsü Tigran Balayan, olayda hayatını kaybedenler arasında bir Ermeninin bulunduğunu bildirdi.Ermeni Kilisesi Nis ruhani önderi  Abegha  Grigor Haçatryan, NEWS.am’e açıklamasında olayda bir Ermeni kadanın hayatını kaybederken, 3 Ermenin de yaralı olduğu bilgisini verdi.
 

Yorumlar kapatıldı.