İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Diyarbakır Sp. Giragos Ermeni kilisesinin kamulaştırılması ABD Kongresinde konuşuldu

ABD Kongresmen Dave Trott Türkiye’deki Ermeni kiliselerinin durumuna değindi. Türkiye’de Bakanlar kurulu tarafından alınan karar sonucunda Ermen kiliselerine el konduğunu söyleyen Trott “Başta Diyarbakır Surp Giragos Ermeni kilisesi olmak üzere Türkiye’deki Ermeni kiliselerine el koyması meselesi beni endişelendirmeye devam ediyor” ifadesini kullandı. Trott bu politikanın 100 yıl önce Ermenilere uygulanan Soykırımın sonuçlarının olduğunu da sözlerine ekledi.

Kongrede yapılan Türkiye’de İnsan Hakları Durumunun Fenalaşması konulu toplada konuşan Trott, Türkiye’nin ABD müttefiği ve NATO üyeso olduğunu o ülke üzerinden sorumluluğun atmadığını da ekledi.
Hatırlanacağı üzere Resmi Gazete’nin 25 Mart sayısında yayınlanan Bakanlar Kurulu kararına göre, Surp Giragos Ermeni Kilisesinin yanısıra Surp Sarkis Keldani Kilisesi, Ermeni Katolik Kilisesi, Süryani Meryem Ana Kilisesi ve Protestan Kilisesi de kamulaştırılmıştı.
Sur ilçesinin yüzde 80’ine yakını kamulaştırılmasına dört bir yandan tepkiler gelirken Surp Giragos Ermeni Kilisesi Vakfı, kararının iptali için mahkemeye başvurdu.
Kaynak:   Ermenihaber.am

Yorumlar kapatıldı.