İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

La Tribune: Erdoğan, Almanya’dan önce Soykırım’ı tanıyan Fransa’ya da tehdit yağıyordu

Fransız “La Tribune” Gazetesi, Erdoğan’ın Soykırım politikasını konu etti.  Erdoğan’ın, Ermeni Soykırımı ile ilgili yasa tasarısının onayı nedeniyle sadece Almanya’ya tehdit etmediğini yazan gazete, Türkiye Cumhurbaşkanı’nın, Ocak 2001’de de Ermeni Soykırımı’nı tanıyan Fransa’yı hedef aldığını hatırlattı. Lille Üniversitesi ekonomi uzmanı Deniz Akgün, “Bu tehditler, Erdoğan’ın tarzındadır ve aslında kendi seçmenlerine yöneliktir. Bu tehditler sadece sembolik olup Türk -Alman ekonomik ilişkilerine hiçbir etki yapmıyorlar” değerlendirmesini yaptı.

2001 yılında Fransa tarafından Ermeni Soykırımı’nın tanınmasında Türkiye’den çok benzeri tepkiler yağdığını hatırlatan Akgün, o dönemde çok daha şiddetli tepki ve protestoların meydana geldiğini, hatta Fransız ürünlerini protesto etme tehditleri alındığını anlattı.
Akgün’e göre, benzeri bir şekilde de şimdi Türkiye Almanya’ya tehditler yağıyor, fakat tam bir buçuk ay geçtiğine rağmen Almanya’ya karşı uygulanan tek yaptırımın, Türk Kanal D ile Alman ZDF TV arasındaki işbirliğinin durdurulması olduğunu dile getirdi.
Almanya ile Türkiye arasındaki güçlü ekonomik ilişkilerini vurgulayan uzman, Türkiye için Almanya’ya karşı yaptırımlar uygulamanın pek de kolay bir şey olmadığını belirtti.
Türkiye’de üretilen ürünlerin yüzde 10’u ihraç eden Almanya, aynı zamanda Türkiye’de  en çok yatırım yapan ikinci ülke (tüm yatırımların yüzde 10.7’si).
Kaynak:   Ermenihaber.am

Yorumlar kapatıldı.