İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Altın Kayısı Film Festivali başladı

10 Temmuz’da başlayan 13. Altın Kayısı Uluslararası Film Festivali Ermenistan’ın başkenti Yerevan’da 17 Temmuz’a kadar devam edecek. Ermeni sinemasının önemli ödüllerinin verildiği, 10 Temmuz’da başlayan 13. Altın Kayısı Uluslararası Film Festivali Ermenistan’ın başkenti Yerevan’da 17 Temmuz’a kadar devam edecek. Ermeni sinemasının güncel ve geleneksel hareketlerinin izlendiği festival her yıl olduğu gibi, St. Zoravar Kilisesi’ndeki “Kayısı Kutsama Töreni”yle başladı.

 ‘Ermeni Panoraması’
 ‘Ermeni Panoraması’ seçkisinin yönetmenlerindan olan; Lusine Papoyan (Radioreciever), Garegin Papoyan (Skhtorashen), ve Evelina Barsegian (Bravoman) bir basın toplantısı düzenleyerek açılışta filmlerini değerlendirdiler.
Avrupa Kültür Hazinesi ödülü Parajanov Müzesi’ne
 Avrupa Film Akademisi, “Avrupa Film Kültür Hazinesi” ödülünü Yerevan Parajanov Müzesi’ne verdiğini açıklayarak büyük bir sürpriz yaptı.
Açılışın ilk filmi Ermeni yönetmen Hamo Beknazaryan’ın 1926 yapımı ‘Zare’ filmi sinemaseverlerin karşısına çıktı.
VivaCell MTS Genel Müdürü Ralph Yirikan açılış konuşmasında festivalin “Ermeni film yapımcıları, öğrenciler ve film severler ile ülkemize dünyanın dört bir yanından gelen seçkin ve uluslararası üne sahip film yapımcıları ve eleştirmenlerini buluşturan bir kavşak” olduğunu söyledi.

Yorumlar kapatıldı.