İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Sarkisyan: KGAÖ’nün NATO’yu dengelediğini sanmıyorum

Sarkisyan şunları kaydetti: «Evet KGAÖ de, biz üye ülkelerin güvenliğini sağlamaya yönelik askeri-siyasi bir ittifaktır. KGAÖ kurucu üyesi olarak, daima KGAÖ’nün NATO’yla işbirliğinde bulunma arzusunda olduğuna kaniyiz. Bu anlamda, belki de NATO’nun kendinin daha organize olduğu,  daha algılanır, kabul edilir kurum olduğundan hareketle,  bizim henüz büyük başarılarımız yok. Belki de teşkilatın henüz çok geniş olmaması sebebiyledir, ancak  bizim menfaatlerimizi diğerleriyle karşıtlık bağlamında gözlemlemediğimizi söyleyeceğim. Biz her zaman Rusya ve ABD’nin menfaatlerinin birbiriyle uyumlu, onlar arasında çatışma olmaması arzusundayız ve bu durumda bizim için en iyi zamanlar yaratılmaktadır» dedi.

Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü’nün (KGAÖ) NATO’yu dengelediğini sanmıyorum. Beyanat, Arap dünyasına yayın yapan «Al Mayadeen» TV’ye röportaj veren Ermenistan cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’dan geldi.
Sarkisyan şunları kaydetti:
«Evet KGAÖ de, biz üye ülkelerin güvenliğini sağlamaya yönelik askeri-siyasi bir ittifaktır. KGAÖ kurucu üyesi olarak, daima KGAÖ’nün NATO’yla işbirliğinde bulunma arzusunda olduğuna kaniyiz. Bu anlamda, belki de NATO’nun kendinin daha organize olduğu,  daha algılanır, kabul edilir kurum olduğundan hareketle,  bizim henüz büyük başarılarımız yok. Belki de teşkilatın henüz çok geniş olmaması sebebiyledir, ancak  bizim menfaatlerimizi diğerleriyle karşıtlık bağlamında gözlemlemediğimizi söyleyeceğim. Biz her zaman Rusya ve ABD’nin menfaatlerinin birbiriyle uyumlu, onlar arasında çatışma olmaması arzusundayız ve bu durumda bizim için en iyi zamanlar yaratılmaktadır» dedi.
Sarkisyan, tezatlar üzerine menfaat kurmanın  her zaman tehlikeli olduğunu ve kendilerinin benzeri örneklere sahip olduklarını ifade ederek «KGAÖ üyesi olarak, evet NATO’yla işbirliğinde bulunuyoruz, sıkı işbirliğinde bulunuyoruz. Bu da bir kez daha KGAÖ ve NATO’nun mutlaka birbirleriyle çatışmaya sahip olacakları anlamına gelmediğini ortaya koymaktadır. Bölgemizin manzarası budur, SSCB’nin dağılması sonrasında yaratılan budur» dedi.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.