İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Seyfo Center, “Almanya Soykırımı kabul ederse kendimi yakacağım” diyen Perinçek’e kibrit gönderdi

İsviçre merkezli Seyfo Center’ın (Süryani Soykırım Araştırmaları Merkezi) Başkanı Sabri Atman, soykırımların tanınma konusunu değerlendirdi… Atman, “Almanya’nın 1915 Soykırımını kabul etmesinin sonuçları olacaktır. En kısa zamanda bunu eğitim kitaplarına almaları gerektiğini düşünüyorum. Almanya’da yeni yetişen nesiller Birinci Dünya Savaşı sıralarında gerçekleşen soykırım konusunda doğru bilgilendirilmeleri gerekir. Türkiye ile güçlü ekonomik ve politik ilişkisi olan bir ülke olan Almanya’nın 1915 soykırımını tanıması diğer bir çok ülkeye de bu yönde adımlar atmasının yolunu açacaktır.” Şeklinde konuştu… Eğer Almanya soykırımı kabul ederse kendisini yakacağını söyleyen Doğu Perinçek ise yaptığı şovun arkasını ne yazık ki henüz yerine getirmedi. Seyfo Center adına kendisine bir kaç kibrit çöpü gönderdik. Haber bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

***
İsviçre merkezli Seyfo Center’ın (Süryani Soykırım Araştırmaları Merkezi) Başkanı Sabri Atman, soykırımların tanınma konusunu değerlendirdi. Süryanice’de kılıç anlamına gelen “Seyfo”, 1914-15 Ermeni/Süryani Soykırımı için “kılıçtan geçirme” anlamında kullanılıyor. Seyfo Center’ın kuruluşundan beri Süryani Soykırımını ilgilendiren tüm alanlarda aktif çalışmaların yürütüldüğünü belirten Atman, dokümantasyon, bilgilendirme, lobi çalışması sayesinde bugün tüm dünyada Asuri-Süryani Soykırımı’nın bilinir olduğunu dile getirdi. Atman, “İnsanlığa karşı bir borcumuz var. Soykırım gibi acı bir tecrübe yaşadık. Bu sadece bizim tarihimiz değildir. Bu aynı zamanda insanlık tarihidir de. Aradan 101 sene geçmesine rağmen bu suç inkar ediliyor.
Bunun bilinmesini ve unutturulmamasını sağlamak boynumuzun borcudur. Soykırımı yapanlardan hesap sorulmalı ki yeni soykırımlar olmasın. Yaptığı soykırımdan hesap sorulmadığı içindir ki Türkiye henüz demokrasiyle tanışmadı. Hesap sorulmadığı içindir ki Tayyip Erdoğan ve diğer yöneticiler her fırsat bulduklarında ‘tek devlet, tek dil, tek bayrak, tek ulus’ tekerlemesini tekrarlamaktadırlar.” değerlendirmesini yaptı.
Dünyan’ın herhangi bir köşesinde bir Seyfo anıtı dikmek istediklerinde Türkiye’nin mutlaka engel olmaya çalıştığını ifade eden Atman, bunu bildikleri nedeniyle birçok yerde anıt çalışmalarını ancak son aşamada duyurabildiklerini kaydetti. Bu duyuruları yapılınca Türk konsoloslukların  araya girerek anıtları engellemeye çalıştığını söyleyen Seyfo Center Başkanı, Sidney, Belçika ve İsviçre’de benzeri anıtlar dikmek istediklerinde Türk tarafından üzeri örtülü tehditler, korkutmalar aldıklarını, ancak anıtlarını iptal etmediklerini anlattı. Şuanda başta Avustralya olmak üzere, ABD, Rusya, Ermenistan, Yunanistan, Fransa, Belçika, İsveç ve İsviçre’de Seyfo anıtları olduğunu bildiren Atman, Amerika da ve Kanada’da yeni anıtlar yapılacağını dile getirdi.
Atman, “Almanya’nın 1915 Soykırımını kabul etmesinin sonuçları olacaktır. En kısa zamanda bunu eğitim kitaplarına almaları gerektiğini düşünüyorum. Almanya’da yeni yetişen nesiller Birinci Dünya Savaşı sıralarında gerçekleşen soykırım konusunda doğru bilgilendirilmeleri gerekir. Türkiye ile güçlü ekonomik ve politik ilişkisi olan bir ülke olan Almanya’nın 1915 soykırımını tanıması diğer bir çok ülkeye de bu yönde adımlar atmasının yolunu açacaktır.” Şeklinde konuştu.
Almanya’nın soykırımı kabul etmesi karşısında Türk yönetimi çok aciz kaldığını, çok heyecanlı tepkilere rağmen kısa bir sürede yatıştıklarını vurgulayan Atman, “Almanya’ya diş geçiremeyince hınçlarını Türkiye kökenli 11 milletvekilinden çıkarmaya çalıştılar. Cumhurbaşkanı Erdoğan kanlarının tahlil edilmesini istedi ki bu gerçekten ürkütücüydü. Tek başına bu söylem bile bir ülkenin cumhurbaşkanının istifasını gerektirebilirdi. Erdoğan’a içerde ve dışarda hak ettiği tepkinin verilmemesini doğrusu anlayabilmiş değilim.
Eğer Almanya soykırımı kabul ederse kendisini yakacağını söyleyen Doğu Perinçek ise yaptığı şovun arkasını ne yazık ki henüz yerine getirmedi. Seyfo Center adına kendisine bir kaç kibrit çöpü gönderdik. Haber bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.
Hatırlanacağı üzere, Başta İsveç olmak üzere, Ermenistan, Avusturya, Hollanda, Vatikan, Almanya, Çekoslovakya Süryani soykırımı ‘Seyfo’yu tanıyan ülkeler arasında. Bunların dışında Avustralya’nın Sidney ve Amerika’nın Turlock eyalet parlamentoları Süryani Soykırımını tanıdı. Fransa ve Kanada’da, ayrıca ABD’nin Toronto eyaletinde de tanıma yönünde çalışmalar yapılıyor.
Kaynak:   Ermenihaber.am

Yorumlar kapatıldı.