İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenilerden Acı İtiraf: 6 Ayda 136 Ermeni Askeri Öldü

Ermenistan, Azerbaycan ile girdiği ve özellikle Nisan ayında yoğunlaşan savaşın bedelini ağır ödedi. Ermenistan, 2016 yılının son 6 ayında Silahlı Kuvvetlerinde hizmet veren 136 askerinin öldüğünü duyurdu. Ermenistan resmi belegelerine istinaden Helsinki Yurttaşlar Meclisi adı verilen kuruluşun Vanadzor şubesi bu konuda kamuoyunu bilgilendirdi. (Kim saldırgan anlaşılıyor mu acaba HYETERT)

Araştırmaya göre 136 ölüm olayından 77’si 1-5 Nisan tarihlerinde kaydedildi. Diğer ölüm olayları ise resmi verilere göre intihar, kanunun bozulması, doğal afet gibi çeşitli sebeplerden meydana geldi.
Verilen bilgiye göre Ermeni askerlerinin ölüm olaylarından 17’si Ermenistan sınırları içerisinde, 119’u ise Dağlık Karabağ Bölgesinde meydana geldi.
Geçen yılın aynı dönemi ile karşılaştırıldığında Ermenistan Ordusundaki ölümler dört kat artmış durumda. Ermenistan Ordusunda 2015 yılında 34 ölüm vakası gerçekleşti.
Yayınlanan belge de ayrıca Emenistan ordusunda 2013-2016 yılları arasında 288 askerin öldüğü, bunların 114’ünün ateşkes esnasında, 174’ünün ise ateşkesin ihlal edildiği dönemde meydana geldiği ifade edildi.

Yorumlar kapatıldı.